Adviseur Grondzaken


Oldenzaal (circa 32.000 inwoners) is de Glimlach van Twente. Een compacte en Bourgondische stad waar het fijn werken, wonen en leven is. Oldenzaal investeert in de toekomst! Oldenzaal moet een aantrekkelijke woonplaats zijn voor iedereen, een ondernemende stad waarin we verder werken aan een groen en gezond Oldenzaal. Waar de handelsgeest van vroeger terug te zien is in het aantal ondernemers en initiatieven, de bedrijvigheid en de werkgelegenheid.

Voor ons team binnen team ontwikkeling van domein Ruimte zoeken we een Adviseur Grondzaken (28-36 uur). Pas jij bij Oldenzaal?

 • Een eigentijdse kijk op ruimtelijke ontwikkelingen in de stad:
  - Oldenzaal is een stad in ontwikkeling, samen met anderen maken we ruimtelijke initiatieven mogelijk. In deze rol ben jij aan zet om de privaatrechtelijke kant in het proces te borgen. Maar zeker zo belangrijk; jij bent een uitstekende sparringpartner voor de beleidsinhoudelijke collega’s.
  - Je kunt goed onderhandelen, waarbij je zoekt naar oplossingen maar waar het gemeenschappelijk belang voorop blijft staan: we werken voor en mét onze inwoners.
  - Je kunt en ziet kansen om partijen (te) verbinden.
 • Kennis en ervaring op het gebied van vastgoed en (privaat)recht
  - Jij bent verantwoordelijk voor de juridische borging op het gebied van grondzaken en alles wat daarmee samenhangt. Je hebt onder meer kennis op het gebied van zakelijke rechten, onteigening en exploitaties.
  - Je hebt een afgeronde HBO(+) opleiding in het onroerend goed/vastgoed en/of het (privaat)recht.
  - Ervaring op het gebied van aan- en verkopen van grond/vastgoed, zowel in stedelijk gebied als in een agrarische omgeving en kennis van vastgoedwaarderingen en vastgoedexploitaties.
  - Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied grondzaken.
 • Samen denken, samen doen:
  -Je adviseert collega’s en bestuur primair op het gebied van grondzaken maar ook op andere privaatrechtelijke zaken die samenhangen met grondzaken en vastgoed.
  - Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent een stevig adviseur en een goede gesprekspartner voor het bestuur bij politiek-gevoelige onderwerpen.
  - Je bent goed op de hoogte van alle actualiteiten. Je kennis en kunde weet je om te zetten in een helder advies aan collega’s en bestuur.
  - Je kunt goed schakelen tussen strategie en uitvoering, er wordt verwacht dat je ook buiten je eigen werkveld meedenkt.
  - Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen binnen een gemeente.
 • Je bent zelfstandig, flexibel en assertief:
  - Je stelt overeenkomsten op betreffende vastgoed en zakelijke rechten (o.a. aan- en verkoop, huurovereenkomsten, exploitatieovereenkomsten).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling: deze functie is bij uitstek geschikt om jezelf nog verder te ontwikkelen op het vakgebied grondzaken.
 • Een heleboel gezellige en betrokken collega’s:
  - Je gaat werken binnen team ontwikkeling van domein Ruimte.
  - Het cluster Grondzaken bestaat uit een groep ervaren en enthousiaste collega’s, met hen pak je samen de werkzaamheden op.
 • Jij werkt waar en wanneer het er toe doet:
  - 28-36 uur per week door jou flexibel in te vullen.
  - En met je salaris zit het wel goed; afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij minimaal een salaris van € 2.756,- (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.494,- (functieschaal 10) en een Individueel keuzebudget van 17,05%
  - Aanstelling in eerste instantie voor de duur van één jaar, bij wederzijdse tevredenheid wordt dit omgezet in een vast dienstverband.


Reageer dan uiterlijk 23 januari 2022, via sollicitatie@oldenzaal.nl. Presenteer jezelf op de manier die past bij jou. 
Meer informatie of wil je eerst een keer een kop koffie drinken? Dan kun je contact opnemen met Denise Dercksen, teamleider ontwikkeling, 06 25 75 86 26.

De vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne/regionale kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op plaatsing.