Automaatje Oldenzaal 5 jaar

05 juli 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

Deze week bestaat Automaatje Oldenzaal 5 jaar. En dat wordt op 5 juli 2023 gevierd met een feestmiddag voor Automaatje vrijwilligers, deelnemers, en andere betrokkenen.

Op 4 juli 2018 vond het eerste ritje van Automaatje Oldenzaal plaats. Inmiddels maken maar liefst 500 Oldenzalers gebruik van Automaatje en is er nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Er werken 60 vrijwilligers, chauffeurs en matchmakers om iedere dag Oldenzalers naar de plaats van bestemming te brengen, dichtbij of verder van huis. Sinds 2018 zijn er duizenden aanvragen geweest en staat de teller inmiddels op bijna 9000 ritten!

Waarom Automaatje?

De gebruikers van Automaatje reserveren deze dienst om naar het ziekenhuis te gaan, boodschappen te halen, of laten zich naar de fysio, de kapper, een visite of andere bestemming brengen. Gewoon een eindje rondrijden behoort ook tot de mogelijkheden. Ook zijn er de afgelopen periode vele ritten verder van huis gereden. Denk aan de oogarts in Ahaus, de ziekenhuizen in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam, op visite bij een zoon of dochter in Apeldoorn of naar een theatervoorstelling in Zwolle. Automaatje zorgt er mede voor dat de immobiele Oldenzaler mee kan blijven doen, de zelfredzaam wordt vergroot en iemand minder afhankelijk is van anderen. Dit ontlast ook de vele mantelzorgers, zij hoeven niet altijd zelf overal naar toe te rijden, maar kunnen deze zorg met een gerust hart uit handen geven.  

Prettig onderweg zijn

Vrijwilligers halen en brengen iemand tegen een onkostenvergoeding. Er is geen lidmaatschap of abonnement nodig, als er vervoer nodig is, dan volstaat een telefoontje naar Automaatje. Het woord ‘maatje’ in de naam Automaatje is een belangrijk kenmerk en wordt op allerlei manieren in praktijk gebracht. Het gaat niet alleen om de rit, maar ook om een stukje begeleiding. Dit begint al bij het telefoongesprek. De matchmakers helpen om samen een rit goed te plannen en uit te zetten naar de chauffeurs. De chauffeur haalt de passagier op het gewenste tijdstip op en brengt de diegene naar de plaats van bestemming. Als het wenselijk of nodig is loopt de chauffeur mee naar binnen en blijft bij de deelnemer als dat prettig gevonden wordt. Dit kan bij bijvoorbeeld het halen van de boodschappen, even meelopen in het ziekenhuis of naar het juiste loket brengen in het stadhuis.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier