Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (Babs)

In Oldenzaal hebben we negen trouwambtenaren (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Maak kennis met ze!

Voorste rij v.l.n.r.: Serhan Aksu (nieuw), Marloes Caunter-Pool, Malou Basse-Kotter (nieuw), Emmie Polman.

Achterste rij v.l.n.r.: Annie Punte, Jeroen van der Sanden (nieuw), Saskia Lucassen-Zwarteveen (nieuw), Sandra Wilms-Sprakel (nieuw) en Marieke Minnegal.

Malou Basse Kotter

“Ja ik wil!” Zo reageerde ik enthousiast toen ik door Burgerzaken van de gemeente Oldenzaal werd gebeld met de vraag of ze mij mochten voordragen als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Hopelijk ben ik binnenkort getuige van het moment dat jullie dezelfde magische woorden tegen elkaar uitspreken. Ik vind het in ieder geval een gave uitdaging samen met jullie, het bruidspaar, aan de slag te gaan om een zo puur mogelijke ceremonie neer te zetten.

Tijd om mij even voor te stellen. Mijn naam is Malou Basse, geboren op 30 oktober 1987 in Oldenzaal. Aan de rand van het centrum woon ik samen met Volker en onze twee jongens,  Sep (’14) en Gijs ('15) En niet vergeten onze trouwe viervoeter Puk. In het dagelijks leven werk ik als docent-onderzoeker bij Saxion, waarbij ik aankomend HBO-Verpleegkundigen begeleid tijdens hun opleiding. Mijn hobby zijn hardlopen en lezen. Verder ben ik dol op het maken van stedentrips en bezoek ik in de zomermaanden graag festivals.

Kenmerkend voor mij zijn mijn enthousiasme en ambitie om het beste in mijzelf maar ook in anderen naar boven te halen. Mijn interesse in de ander en het feit dat ik iets voor iemand kan betekenen, vind ik belangrijk. Deze eigenschappen verwacht ik prima te kunnen toepassen in mijn taak als Babs. Mijn motto: het leven moet je vieren!

Ik kijk er naar uit om nader met jullie kennis te maken. Ik zou het een eer vinden om een steentje bij te kunnen dragen om van JULLIE dag een onvergetelijke gebeurtenis te maken!

Malou Basse-Kotter

Niets is hoopvoller dan de liefde!

Ik beschouw het dan ook als een grote eer om jullie in de echt te mogen verbinden. Het leven maakt soms onverwachte wendingen en wat is dan mooier om samen deze uitdagingen aan te gaan? Of het nu gaat om jonge liefde, oude liefde, hervonden liefde of een tweede grote liefde. Elk huwelijk is uniek en heeft zijn eigen verhaal.

Mijn naam is Saskia Lucassen-Zwarteveen, getrouwd en trotse moeder van onze tweeling Tom en Max. Naast mijn functie als BABS ben ik managementassistent van de regiodirecteur bij Humankind in Enschede. Op 20 juni 2018 ben ik beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en ik vind het iedere keer weer een feestje om een bruidspaar in de echt te mogen verbinden.

Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, gaan we tijdens een persoonlijk gesprek de leuke, warme, lieve, grappige maar ook soms gênante momenten die jullie samen hebben meegemaakt bespreken. Maar met respect voor de dingen zoals ze zijn en vooral hoe jullie ze willen hebben benoemd op deze dag. Ik creëer een onvergetelijk verhaal, waarin liefde en emotie worden gecombineerd met humor. Een verhaal met veel herkenning.

Jullie persoonlijke wensen zijn uiteraard belangrijk. Daarom hebben we nog regelmatig mailcontact zodat het ook echt ‘jullie verhaal’ wordt. Een feest om nooit te vergeten! Heel veel plezier gewenst met de voorbereidingen van jullie belangrijke en onvergetelijke dag. Ik kom als jullie BABS graag bij jullie thuis om samen de huwelijksceremonie voor te bereiden.

We maken er samen iets waardevols van!
Saskia Lucassen-Zwarteveen

Jullie grote dag komt eraan. Wat mooi om jullie liefde te bezegelen. Alvast gefeliciteerd! Om ervoor te zorgen dat het allemaal goed verloopt en jullie ook wettig aan elkaar verbonden worden, zijn jullie nu op zoek naar een trouwambtenaar.

Mijn naam is Sandra Wilms. Sinds 1990 ben ik getrouwd met Erwin en zijn wij gelukkige ouders van een dochter (1996) en een zoon (1998). Bij de gemeente Oldenzaal ben ik vanaf 2010 werkzaam op het bestuurssecretariaat.

Voor een kennismakingsgesprek kom ik graag bij jullie langs en kijken we terug op wat jullie samenbracht en samen bindt. Uiteraard bespreken we dan alle wensen die jullie hebben om dit belangrijke moment de stijl en inhoud te geven die jullie voor ogen staat. Ieder huwelijk is uniek, aan de hand van ons gesprek zal ik dan ook een persoonlijke en bijzondere speech schrijven. Het blijft telkens weer een uitdaging om samen met het bruidspaar van de huwelijkssluiting een feest te maken. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat zij mij een glimp willen geven van hun leven en verheug me elke keer weer op deze samenwerking.

Mijn wens is dat het de mooiste dag van je leven mag worden, maar bovenal een goede start voor jullie huwelijk!

Sandra Wilms

DIE ENE DAG! …. zou ik heel graag jullie Trouwambtenaar willen zijn!!

Van harte gefeliciteerd aanstaand bruidspaar!

Als jullie Trouwambtenaar zou ik mij bijzonder gelukkig voelen om bij te mogen dragen aan één van de gelukkigste momenten van twee mensen die met elkaar willen trouwen!

Mijn naam is Serhan Aksu. Ik ben 39 jaar, sinds 2002 getrouwd en moeder van twee prachtige meiden. Sinds kort ben ik beëdigd Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand te Oldenzaal waar ik ook geboren en getogen ben.

Liefdevol, enthousiast, spontaan en vrolijk, dat zijn mijn sterke kanten. Ik sta positief in het leven en ik zal mijn uiterste best doen om deze positiviteit met jullie te delen tijdens onze samenwerking. Ik sta open voor alle religies, culturen en alle vormen van verbintenissen. Het is jullie dag en daarom kijken we samen hoe we deze mooie dag kunnen invullen volgens jullie wensen. Traditioneel, stijlvol of humoristisch……zeg het maar!

Wel is het voor mij belangrijk dat wij een klik met elkaar hebben. Ik zou het heel leuk vinden om jullie verhalen aan te mogen horen en ik zal er alles aan doen om jullie JA-WOORD te vertalen naar een onvergetelijk moment.

Ik hoop dat ik jullie mag ontmoeten!

Serhan Aksu

“Trouwen in Oldenzaal? Misschien word ik jullie trouwambtenaar.”

Mijn naam is Jeroen van der Sanden en sinds juli 2018 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Oldenzaal. Als BABS vind ik het een bijzondere en waardevolle taak om een huwelijk te mogen voltrekken. Het is immers een mooie, belangrijke en leuke dag in het leven van twee mensen die van elkaar houden.

In het gesprek dat we vooraf hebben, kijken we terug op wat jullie samenbracht en bindt. Dat gebruik ik om jullie verhaal te kunnen vertellen. Ieder verhaal is anders en daardoor uniek. Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we verder alle wensen die jullie hebben om de huwelijksvoltrekking de inhoud te geven die jullie voor ogen staat. Het is jullie dag!

Zelf ben ik in 2002 getrouwd met Daniëlle en samen hebben we een zoon, Joris. Naast mijn baan als BABS werk ik als product owner bij Wolters Kluwer. Verder speel ik trompet in een Oldenzaals dweilorkest en houd ik van hardlopen.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

Jeroen van der Sanden

Hallo aanstaand Bruidspaar!

Mijn naam is Emmie Polman, sinds 1971 getrouwd met Bert en wij zijn de trotse ouders en grootouders van een zoon, dochter en 4 kleindochters. Als BABS vind ik het een eer om jullie huwelijk te mogen voltrekken en van jullie huwelijksceremonie iets moois en persoonlijks te maken, zodat deze speciale dag voor jullie nog specialer wordt. Samen met jullie als bruidspaar probeer ik mijn toespraak zo persoonlijk mogelijk te maken.

Dus……ruimte voor jullie eigen inbreng en wensen. Ik ben nieuwsgierig naar jullie verhaal en we gaan terug naar jullie ontmoeting. Welke belangrijke en mooie gebeurtenissen hebben er toe geleid dat jullie nu gaan trouwen. Humor, gelach, emoties, liefdevolle herinneringen, jullie kunnen er op rekenen dat ik van datgene wat jullie mij vertellen een mooie toespraak maak, waarin familie en vrienden jullie zullen herkennen.

Sinds 1996 ben ik BABS van de gemeente Oldenzaal, maar na al die jaren is nog steeds ieder huwelijk voor mij weer helemaal nieuw en heel bijzonder. Het blijft prachtig werk om voor twee verliefde mensen het huwelijk te voltrekken. Twee mensen gelukkig te zien. En dat is ook wat ik wil als ik jullie huwelijk voltrek. Bijdragen aan een blijde en feestelijke dag. Ik wens jullie veel succes en plezier met alle voorbereidingen en hoop jullie als toekomstig bruidspaar thuis te mogen bezoeken om samen invulling te geven aan DE DAG…….

Emmie Polman

Annie Punte

 

Hallo aanstaande bruidsparen,

Ik ben Annie Punte-Voortman en geboren op 27 oktober 1956, getrouwd met Theo sinds 1977 en we zijn de trotse ouders van een dochter (1980) en zoon (1981) en inmiddels ook opa en oma van enkele kleinkinderen waar we natuurlijk ontzettend van genieten naast allerlei andere activiteiten zoals vrijwilligerswerk in de mooie stad Oldenzaal. En sinds 2009 heb ik de erg leuke baan van trouwambtenaar. En het is helemaal wat ik ervan had verwacht, namelijk.... Contact met mensen…., zowel 'jong' als 'iets ouder'..., en dat is wat ik graag doe, omgaan met mensen. Ik mag dan ook nog bijdragen aan een bijzondere dag in het leven van een hetero of homopaar, die elkaar het ja- woord geven, of dat nu een partnerschapsregistratie of huwelijk betreft, en daar doe ik mijn uiterste best voor.

Dus bruidsparen..., als het mag kom ik bij jullie op bezoek, dan nemen we de ceremonie samen door en aan de hand van enkele vragen die jullie dan beantwoorden ga ik een toespraak maken, die zowel formeel als informeel kan zijn, gewoon zoals jullie het willen hebben. Ik zeg wel altijd... ik moet het doen met datgene wat jullie mij vertellen en toevertrouwen. Maar dat is tot nu toe altijd goed gekomen in de jaren die achter mij liggen als trouwambtenaar en met de meest verschillende, interessante, leuke stellen die tot nu toe 'ja' hebben gezegd in de gemeente Oldenzaal. We maken er samen een mooie dag van, het wordt jullie dag.

Annie Punte-Voortman

 

"Ja, ik wil'

Oldenzaal, een mooie stad om elkaar het ja-woord te geven. Ik mag in deze stad mijn ambt als trouwambtenaar uitoefenen. Een bijzondere taak op een belangrijke dag in het leven van twee mensen.

Mijn naam is Marieke Minnegal-Heupink. Zelf ben ik sinds 1987 gelukkig getrouwd met Martin en samen de trotse ouders van Max, Midas en Madelief.
Naast mijn baan als Babs kun je mij twee dagen in de week vinden in de Lutte waar ik werkzaam ben als leerkracht basisonderwijs.

In juli 2013 ben ik beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en meteen volop aan de slag gegaan. En wat is dit toch een geweldige baan!
Om zo dicht bij jullie te mogen staan op de dag die je nooit zult vergeten, voelt voor mij bijzonder.

Elk huwelijk is uniek. Ik heb geen standaard toespraken, maar vind het een uitdaging jullie zo toe te spreken dat je jezelf in mijn woorden kunt herkennen. Humor hoort daar bij, maar ook emotie mag een plekje krijgen. Dit overleggen we samen. Hebben jullie zelf nog een leuk idee, willen jullie elkaar toespreken of speciale muziek, er is veel mogelijk.

Omdat jullie van elkaar houden is het mij een eer om jullie in de echt te mogen verbinden. Voor mij geen verschil tussen sexe, leeftijd of afkomst. Ik kijk uit naar onze eerste ontmoeting en zal er alles aan doen om van jullie dag een feestdag te maken!

Marieke Minnegal-Heupink