Briefstemmen voor iedereen van 70 jaar en ouder

Als u 70 jaar of ouder bent dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen.

Stempluspas en gezondheidscheck

Alles wat u nodig heeft om uw stem uit te brengen ontvangt u thuis. Uiterlijk 3 maart ontvangt u een envelop met uw stempluspas en een gezondheidscheck (enkele vragen over het coronavirus). Met deze stempluspas kunt u:

Documenten om per brief te stemmen

Uiterlijk 11 maart ontvangt u een tweede envelop met een briefstembiljet, een envelop voor het briefstembiljet, een retourenvelop en PDFeen stapsgewijze uitleg over het briefstemmen. Hiermee kunt u uw stem bij deze Tweede Kamerverkiezing dus ook per brief uitbrengen.
Heeft u de tweede envelop niet ontvangen of of bent u het kwijt? Dan kunt u nieuwe briefstembescheiden ophalen in het stadhuis voor woensdag 17 maart 21.00 uur.

Briefstem afgeven of opsturen

Heeft u PDFalle stappen van het briefstemmen gevolgd? Dan bent u klaar om de envelop af te geven of te versturen. U kunt het persoonlijk afgeven op het inleverpunt in het stadhuis. Dit is mogelijk van 10 maart tot 16 maart van 09.00 uur tot 17.00 uur. En op 17 maart van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Ook is het mogelijk om uw briefstem aan ons toe te sturen. Doet u dit voor 12 maart, zodat de PostNL voldoende tijd heeft om de stembiljetten op tijd te bezorgen.

Woont u in de Beatrix, het Gereia, de Grevinkhof, de Mariahof, de Molenkamp, de Potskamp, de Scholtenhof of de Zonnestraal? Dan ontvangt u een flyer met daarop de dag, locatie en tijdstip dat wij bij u in de buurt zijn om uw briefstem op te halen. 

Video: Briefstemmen voor 70-plussers

In het volgende filmpje ziet u hoe u als 70-plusser uw stem per brief kunt uitbrengen.

Vragen?

Op de website van de Rijksoverheid vindt u veel gestelde vragen en antwooden. U kunt telefonisch via (0800) 13 51 vragen stellen over het stemmen per brief. De telefoonlijn is 7 dagen per week, van 08.00-20.00 uur bereikbaar.