Hoe kunt u stemmen voor de Tweede Kamer verkiezing?

Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt.

Uiterlijk op woensdag 3 maart ontvangt u uw stempas thuis. Met die stempas en een geldig identiteitsbewijs kunt u op woensdag 17 maart uw stem uitbrengen in een stembureau. In het stembureau gelden coronamaatregelen. Doe vooraf de gezondheidscheck. Deze ontvangt u bij uw stempas. En: kom vooral stemmen in de 'verwachte daluren' van 11.00 uur tot 16.00 uur. Zo voorkomen we drukte in het stembureau. 

Extra mogelijkheden

Vanwege het coronavirus zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen. 

  • Zo gaat vooral voor risicogroepen in Oldenzaal een tweetal stemlokalen (Stadhuis en Blikpunt) al open op maandag 15 en dinsdag 16 maart. 
  • Kiezers van 70+ kunnen ook per brief stemmen. De briefstem kan per post worden verstuurd of worden afgegeven bij het gemeentelijke afgiftepunt in het stadhuis. 
  • Kunt u zelf niet komen stemmen in het stembureau (bijvoorbeeld doordat u coronaklachten heeft)? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen.  

Stempas kwijt of niet ontvangen

Stempas kwijt of niet ontvangen? Vraag zo snel mogelijk een nieuwe aan. Dat kunt u schriftelijk of mondeling doen tot uiterlijk vrijdag 12 maart 17:00 uur.

Meer informatie

Lees meer over de verkiezingen. Ook op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie. Ook vind u er veel gestelde vragen en antwoorden.

#ElkeStemTelt