Corona: de maatregelen

Landelijke maatregelen

Een overzicht van de landelijke maatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Routekaart coronamaatregelen

De routekaart laat zien welke maatregelen nodig zijn als er meer of minder besmettingen zijn. In de routekaart gaat versoepelen van maatregelen altijd in kleine stapjes. Terwijl het invoeren van nieuwe maatregelen juist snel gaat. Bekijk de routekaart op de website van de Rijksoverheid.

Avondklok

Actuele informatie over de avondklok leest u op www.rijksoverheid.nl/avondklok
Meer informatie over specifieke onderwerpen vindt u via onderstaande verwijzingen.  

In geval van nood

Als het noodzakelijk is dat u tijdens de avondklok naar buiten gaat, dan moet u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. Het kan raadzaam zijn om het formulier 'Eigen verklaring avondklok' alvast uit te printen en zoveel mogelijk in te vullen. Zo voorkomt u dat u in geval van nood het formulier misschien vergeet en dit onnodig tot problemen leidt.  

Regionale maatregelen

 • Noodverordening Veiligheidsregio Twente
  De noodverordening betekent dat politie en gemeenten inwoners kunnen aanspreken als ze zich niet aan de regels houden. Soms is het ook nodig om strenger op te treden en bijvoorbeeld een boete te geven. Lees de noodverordening en antwoorden op veelgestelde vragen op de website van de Veiligheidsregio Twente. 
   
 • Veiligheidsregio Twente
  De Veiligheidsregio Twente (VRT) speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van het coronavirus. Door samen te werken creëren we veiligheid in Twente.


Maatregelen in Oldenzaal

 • Dienstverlening
  Lees meer over alle maatregelen en de gewijzigde dienstverlening van de gemeente Oldenzaal.
   
 • Evenementen en activiteiten
  Op de website van Oldenzaal Promotie leest u informatie over het effect van het coronavirus op de evenementen en activiteiten in Oldenzaal. 
   
 • Horeca en winkels
  Oldenzaal Promotie houdt een overzicht bij wat de Oldenzaalse horeca en winkeliers voor u kunnen betekenen en welke maatregelen zij nemen.
   
 • Huisbezoeken
  We leggen voorlopig geen huisbezoeken af. Met inwoners waarbij een huisbezoek staat ingepland nemen we telefonisch contact op.
 • Sport, recreatie en cultuur
 • Lees meer over alle maatregelen omtrent sport en cultuur. 
   
 • Oldenzaal Samen Sterk!
  Oldenzaal Samen Sterk! is een campagne met een platform waar informatie gebundeld en verstrekt wordt. Zoals openingstijden van ondernemers, acties van winkels/horeca, tips voor thuis, informatie van de gemeente en andere initiatieven. Het college staat achter deze campagne en ondersteunt daarom met een subsidiebedrag.
   
 • Politieke bijeenkomsten en vergaderingen
  Lees meer over corona en bestuur.
   
 • Sport Oldenzaal BV
  Sport Oldenzaal BV krijgt zowel uitstel van betaling als een voorschot op de exploitatiebijdrage.