Corona en ondersteuning

Steunpunt Coronazorgen

Het Steunpunt Coronazorgen is een digitaal informatie- en verwijscentrum (IVC). Hier kunt u terecht als u zich zorgen maakt of met vragen zit over de gevolgen van de coronacrisis. Lees meer over het Steunpunt Coronazorgen.

Maatschappelijk Plein

Heeft u een vraag over werk of uw inkomen, een vraag over zorg of over kinderen en jongeren? Dan kunt u terecht bij het Maatschappelijk Plein van de gemeente Oldenzaal. De gemeente werkt via het Maatschappelijk Plein samen met instellingen en organisaties om u de juiste ondersteuning te kunnen bieden. U vindt dus alle deskundigheid op één plek.

Openingstijden

 • Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.(voorlopig alleen op afspraak).
 • Telefonisch bereikbaar op (0541) 58 81 11 van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
 • Het is verplicht om bij uw bezoek een mondkapje te dragen voor uw en onze gezondheid. 

Vanaf 16 december 2020 bevindt het Maatschappelijk Plein zich in het stadhuis. Dat betekent dat inwoners voor alle diensten waarvoor zij voorheen naar de Ganzenmarkt 2 gingen (tegenover het stadhuis) nu op afspraak terecht kunnen in het stadhuis.

Huisbezoeken 

We leggen voorlopig geen huisbezoeken af en nemen telefonisch contact op. 

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten

Bent u ondernemer, werknemer of werkzoekende en heeft u financiële problemen door de coronamaatregelen? Heeft u daardoor problemen met het betalen van vaste lasten zoals de woonkosten? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen. De TONK-regeling gold tot 1 juli 2021, maar het kabinet heeft de regeling verlengd tot en met 30 september 2021. Op onze website vindt u meer informatie over de TONK. U kunt daar ook een aanvraag indienen. U kunt de TONK vanaf 1 maart 2021 aanvragen. 

Waar kunt nog meer terecht?

 • OnsHelptOns.nl
  Heeft u hulp nodig of wilt u juist helpen in tijden van corona? Op de website OnshelptOns.nl vindt u naast veel praktische informatie ook een overzicht van alle sociale instanties die actief zijn in Oldenzaal, zoals de stichting Leergeld en de Voedselbank. U vindt er de weg om hulp te vragen bij de juiste instantie. Ook inwoners die juist nu een ander willen helpen kunnen zich aanmelden op de website.
   
 • Sociaal Team Oldenzaal
  Het Sociaal Team is er voor alle inwoners van Oldenzaal met een hulpvraag, eenzaam zijn of, gewoon, even willen praten. Medewerkers van het Sociaal Team kunnen u helpen bij vragen over gezondheid, gezin, relatie, geld, werk, wonen, ouder worden en vrije tijd. U kunt telefonisch contact opnemen via (0541) 57 14 14 tussen 9.00 en 16.30 uur (maandag t/m donderdag) en van 09.00-13.00 uur (vrijdag). Meer informatie vindt u op de website van het Sociaal Team.

Ouders, jongeren en kinderopvang

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus.

 • Ouders
  De huidige thuisblijfsituatie door de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe gaat u als ouder hier mee om? Tips en meer informatie vindt u op de website van het Nederlands Jeugdinstituut.
   
 • Jongeren
  Het lijkt erop dat jongere mensen een minder grote kans hebben om ernstig ziek te worden. Kinderen en jongeren kunnen andere mensen besmetten. Informatie over het coronavirus voor jongeren is te vinden op de website van het Nederlands Jeugdinstituut.

Spanningen thuis

We blijven zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige situaties lopen de spanningen thuis op. Op deze poster staan tips over oplopende spanningen.
U vindt meer tips op de websites:

Slachtoffer hulp

Slachtofferhulp Nederland staat ook nu, tijdens de coronacrisis, voor u klaar. Met praktische tips en informatie willen wij u zo goed mogelijk helpen in deze onzekere tijd.

Zorg en welzijn