Corona en ondersteuning

Maatschappelijk Plein

Heeft u een vraag over werk of uw inkomen, een vraag over zorg of over kinderen en jongeren? Dan kunt u terecht bij het Maatschappelijk Plein van de gemeente Oldenzaal. De gemeente werkt via het Maatschappelijk Plein samen met instellingen en organisaties om u de juiste ondersteuning te kunnen bieden. U vindt dus alle deskundigheid op één plek.

Openingstijden

 • Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur (voorlopig alleen op afspraak). Sinds15 juni 2020 zijn wij ook weer geopend op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.
 • Telefonisch bereikbaar op (0541) 58 81 11 van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
 • Wij vragen u bij een bezoek een mondkapje te dragen voor uw en onze gezondheid. 

Huisbezoeken

We leggen voorlopig geen huisbezoeken af. Met inwoners waarbij een huisbezoek staat ingepland nemen we telefonisch contact op.

Waar kunt nog meer terecht?

 • OnsHelptOns.nl
  Heeft u hulp nodig of wilt u juist helpen in tijden van corona? Op de website OnshelptOns.nl vindt u naast veel praktische informatie ook een overzicht van alle sociale instanties die actief zijn in Oldenzaal. U vindt er de weg om hulp te vragen bij de juiste instantie. Ook inwoners die juist nu een ander willen helpen kunnen zich aanmelden op de website.
   
 • Sociaal Team Oldenzaal
  Het Sociaal Team is er voor alle inwoners van Oldenzaal met een hulpvraag, eenzaam zijn of, gewoon, even willen praten. Medewerkers van het Sociaal Team kunnen u helpen bij vragen over gezondheid, gezin, relatie, geld, werk, wonen, ouder worden en vrije tijd. U kunt telefonisch contact opnemen via (0541) 57 14 14 tussen 9.00 en 16.30 uur (maandag t/m donderdag) en van 09.00-13.00 uur (vrijdag). Meer informatie vindt u op de website van het Sociaal Team.

Ouders, jongeren en kinderopvang

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus.

 • Ouders
  De huidige thuisblijfsituatie door de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe gaat u als ouder hier mee om? Tips en meer informatie vindt u op de website van het Nederlands Jeugdinstituut.
   
 • Jongeren
  Het lijkt erop dat jongere mensen een minder grote kans hebben om ernstig ziek te worden. Kinderen en jongeren kunnen andere mensen besmetten. Informatie over het coronavirus voor jongeren is te vinden op de website van het Nederlands Jeugdinstituut.

Spanningen thuis

We blijven zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige situaties lopen de spanningen thuis op. Op deze poster staan tips over oplopende spanningen.
U vindt meer tips op de websites:

Slachtoffer hulp

Slachtofferhulp Nederland staat ook nu, tijdens de coronacrisis, voor u klaar. Met praktische tips en informatie willen wij u zo goed mogelijk helpen in deze onzekere tijd.

Zorg en welzijn