Corona: sport en cultuur


Op deze pagina vindt u actuele informatie over de maatregelen op het gebied van sport en cultuur. We volgen hierbij de richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid, de Veiligheidsregio en het RIVM. De maatregelen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

Vragen

Heeft u vragen over sport of cultuur in Oldenzaal? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente door een e-mail te sturen naar info@oldenzaal.nl. We denken graag met u mee en helpen u graag!

Direct naar:

Algemene maatregelen

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen blijft het belangrijk om zich aan de algemene maatregelen te houden. Voor iedereen geldt:

  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Was vaak uw handen;
  • Hoest en nies in uw elleboog; 
  • Vermijd drukke plekken;
  • Zorg voor frisse lucht;
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes. 

Meer informatie over de algemene maatregelen vindt u op de website van de rijksoverheid

Sport

Op de website van de Rijksoverheid over sport leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of aanwezig te zijn bij een sportevenement. Er zijn verschillende regelingen beschikbaar die sportclubs steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. NOC*NSF heeft in een magazine de mogelijkheden uiteengezet. 

Veelgestelde vragen

Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen, daarom hebben zij een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, opgedeeld in vijf categorieën: algemene vragen, vragen over het sportprotocol verantwoord sporten voor jeugd, vragen van sportclubs, van sporters en van sportbonden. Bekijk het overzicht met landelijke veelgestelde vragen op de website van NOC*NSF. Staat uw vraag hier niet bij, neem dan contact op met: info@oldenzaal.nl.

Cultuur

Op de website van de Rijksoverheid over cultuur vindt u meer informatie over de gevolgen die het coronavirus heeft voor de culturele sector. Bijvoorbeeld welke locaties open zijn, welke activiteiten zijn toegestaan en informatie over financiële steun.

Kunst- en cultuuraanbieders en verenigingen die vragen hebben over de nieuwe maatregelen en/of in gesprek willen over mogelijke consequenties kunnen zich melden via: info@oldenzaal.nl.

Cultuurmakelaar

Heeft u in deze coronaperiode behoefte aan een sparringpartner, advies of ondersteuning? Iemand die met u kan meedenken over creatieve en vernieuwende mogelijkheden en specifieke protocollen? Neem contact op met cultuurmakelaar, Quinta Clason.

Cultuur in Oldenzaal

Oldenzaal heet niet voor niets: de Glimlach van Twente! De stad kent een rijk verenigingsleven en is met veel actieve vrijwilligers een unieke culturele samenleving. Het culturele- en verenigingsleven staat onder druk. Hierbij is het belangrijk om ons gezonde verstand te gebruiken bij de opstart van culturele activiteiten. Houdt u aan de maatregelen; houdt rekening met elkaar en heb aandacht voor de zorg van vrijwilligers, deelnemers en buurtbewoners.

Veelgestelde vragen over versoepeling maatregelen cultuur

Bekijk het overzicht met landelijke veelgestelde vragen op de website van de rijksoverheid. Staat uw vraag hier niet bij, dan kunt u contact opnemen via: info@oldenzaal.nl.

Specifieke informatie culturele sector

Veel landelijke brancheorganisaties hebben actuele informatie en vernieuwende tips voor de culturele sector op hun websites staan: