Duurzaam Oldenzaal Lening voor het verduurzamen van woningen

14 november 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

Het college van burgemeester en wethouders geeft verder uitvoering aan de Duurzaam Oldenzaal Lening, zoals eind oktober vastgesteld door de gemeenteraad. Hierdoor worden inwoners van Oldenzaal ondersteunt om aan de slag te gaan met het verduurzamen van de eigen woning. Vanaf nu kunnen woningeigenaren door middel van de ‘Duurzaam Oldenzaal Lening’ gebruik maken van een financiering met een laag rentepercentage voor isolatiemaatregelen, zonnepanelen en/of een (hybride) warmtepomp tot maximaal €30.000.  

Woningeigenaren hebben een opgave voor het verduurzamen van woningen. Door de stijgende rentes, hogere grondstofkosten en daarmee prijzen, is het bekostigen van verduurzamingsmaatregelen voor woningeigenaren moeilijker geworden. Deze lokale regeling is in het leven geroepen als extra mogelijkheid voor woningeigenaren in Oldenzaal  die willen verduurzamen, maar niet in aanmerking komen voor bijvoorbeeld het Nationaal Warmtefonds.

Financieringsmogelijkheden voor verduurzamingsmaatregelen

Het Nationaal Warmtefonds biedt een financiering aan tegen 0% rente. Deze 0% lening is alleen voor huishoudens met een verzamelinkomen tot €60.000 per jaar. Wanneer het verzamelinkomen hoger ligt, worden er marktconforme rentepercentages gehanteerd.
‘Duurzaam Oldenzaal Lening’ biedt financieringsmogelijkheden voor Oldenzalers met een verzamelinkomen dat hoger ligt dan €60.000 per jaar. Oldenzalers kunnen lenen tegen een rentepercentage van 1,6%. De ‘Duurzaam Oldenzaal Lening’ is een consumptief krediet die geregistreerd wordt bij het BKR. Het krediet wordt verstrekt wordt vanuit SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten).

Voorwaarden


De ‘Duurzaam Oldenzaal Lening’ is in overeenstemming met de productspecificaties en uitvoeringsregels van de Stimuleringsregeling van SVn. De belangrijkste voorwaarden om gebruik te maken van deze lening zijn:

  • alleen woningeigenaren;
  • minimale lening bedraagt € 2.500 en maximaal € 30.000;
  • een vastgesteld rentepercentage van 1.6%

Alle voorwaarden die van toepassing zijn op de ‘Duurzaam Oldenzaal Lening’ staan op deze pagina

Verduurzamingsmaatregelen

De lening kan worden aangevraagd voor verduurzamingsmaatregelen die vallen onder de gas- en elektriciteit besparende maatregelen, zoals isolatie (vloer-, dak- of spouwmuur-), zonnepanelen of een (hybride) warmtepomp. Kosten voor maatwerkadvies kunnen ook worden meegenomen in de financiering.

Het energieloket van de gemeente geeft gratis onafhankelijk advies. Inwoners kunnen vrijblijvend een gesprek aanvragen met een energieadviseur of energiecoach om een inschatting te maken van de mogelijke  maatregelen en/of energiebesparingen.

Aanvragen en meer informatie

Vanaf 14 november 2023 is het mogelijk voor inwoners om meer informatie over deze lening te vinden en een aanvraag te doen op deze pagina.  

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier