Duurzame maatregelen

Isoleren en ventileren

Veel woningen zijn niet optimaal geïsoleerd. En dat is jammer, want een goede isolatie verhoogt het comfort en verlaagt de kosten. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn?

Wanneer uw woning goed is geïsoleerd, is het wel belangrijk te ventileren. Kijk op de site van MilieuCentraal voor meer maatregelen om uw huis te isoleren.

Zonnepanelen

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Zonlicht is onuitputtelijk en biedt een aanzienlijke besparing waar u jarenlang van kunt profiteren. Ook op korte termijn bespaart u geld: nu zonnepanelen installeren betekent direct voordeel op uw jaarlijkse energierekening.

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw adres? Heel veel daken in Oldenzaal zijn geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Wilt u weten of uw dak geschikt is? Op de zonnekaart ziet u de mogelijkheden op uw adres.

Enthousiast geworden? Op de website van MilieuCentraal vindt u uitgebreide informatie over de werking van zonnepanelen en tips voor de aanschaf.

Energieloket

Gratis en onafhankelijk advies kunt u krijgen bij het Energieloket.

Boeskoolstroom

Heeft u zelf geen mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen? U kunt kiezen voor groene stroom om zo toch een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsopgave. Boeskoolstroom is een lokale energiecoöperatie die groene stroom levert. Meer informatie vindt u op de website van Boeskoolstroom

Buurkracht – samen met de buren

Vaak zijn meerdere daken in een straat geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Een gezamenlijke aanpak kan dan handig zijn. Buurkracht helpt hierbij.

Buurkracht is een initiatief van netwerkbeheerders Enexis Holding N.V. en Cogas. Buurkracht biedt u gratis ondersteuning bij energiebesparing, bijvoorbeeld in de communicatie, het afnemen van een energiescan, het beoordelen van offertes, etc. In Buurkrachtbuurten plaatst Enexis (gratis) slimme meters, zodat bewoners beter inzicht krijgen in hun energieverbruik.

Wilt u samen met uw buurt de woningen isoleren of zonnepanelen aanschaffen en heeft u daarbij behoefte aan ondersteuning? Kijk op de website van Buurkracht of informeer naar de mogelijkheden bij  Martijn Kolkman via martijn@buurkracht.nl