Online Energiecafé

Hoe kunnen we in Oldenzaal de komende jaren omgaan met onze energie, energie besparen en duurzame energie opwekken? Op woensdag 16 juni 2021, van 19:30 tot 20.30 uur, organiseren we samen met partners een online Energiecafé voor inwoners die hier meer over willen weten. Tijdens een interactief programma bespreken een aantal gasten in de studio verschillende thema’s op het gebied van (duurzame) energie.

Bekijk uitzending

Aanmelden is niet nodig, de uitzending is vanaf 19.15 uur te bekijken via onderstaande link, om 19:30 uur start het programma.

Bekijk uitzending

In de online uitzending komen de visie op energie, impact op Oldenzaal en een aantal handige tips uitgebreid aan bod. 

Energievisie

Het college van de gemeente Oldenzaal heeft eind maart de Energievisie vastgesteld. Deze visie beschrijft de manier waarop we in de toekomst duurzaam kunnen omgaan met onze energie en hoe wij als Oldenzaal ons steentje kunnen bijdragen aan de doelstellingen uit het klimaatakkoord. Hoe we dit willen doen heeft gevolgen voor de manier waarop we wonen, werken en recreëren, want samen zullen we meer energie moeten besparen en meer duurzame energie moeten opwekken.

Programma

19.15 uur: Digitale inloop.
19.30 uur: Introductie. Te gast: Evelien Zinkweg-Ankone, wethouder Duurzaamheid.
19.37 uur: Aardgasvrij wonen/Wijkuitvoeringsplan De Thij. Te gast: Rogier Scholten, projectleider Duurzaamheid.
19.43 uur: Kijkersvragen.
19.51 uur: Lokale Energiecoörporatie. Te gast: Johan van Heerde, voorzitter Boeskoolstroom.
19.58 uur: Kijkersvragen
20.06 uur: Energieloket, gratis en onafhankelijk advies. Te gast: Michael Breit, projectleider Energieloket. 
20.14 uur: Kijkersvragen. 
20.25 uur: Afsluiting.
20.30 uur: Einde uitzending.

Stel uw vragen tijdens het online Energiecafé

Vooraf, tijdens en na de uitzending kunt u vragen stellen door te mailen naar duurzaam@oldenzaal.nl of via WhatsApp op telefoonnummer 06 22 86 03 83. Een aantal vragen wordt in de studio beantwoord en de overige vragen achteraf.

Bekijk uitzending

Aanmelden is niet nodig, de uitzending is vanaf 19.15 uur te bekijken via onderstaande link, om 19:30 uur start het programma.

Bekijk uitzending
 

Energieloket

U kunt zelf ook al wat doen, door stap voor stap slimme maatregelen te nemen die zorgen voor een comfortabeler huis en lagere energiekosten. Gratis en onafhankelijk advies, een stappenplan, informatie over lokale (inkoop)acties, (landelijke) subsidies en financiële regelingen vindt u op www.oldenzaal.nl/energieloket.  

Meer informatie over het wijkuitvoeringsplan (WUP) De Thij

Nederland wordt in de toekomst aardgasvrij en stapt over op een duurzame warmtevoorziening. In 2050 verwarmen we ons huis niet meer met aardgas en koken we niet meer op aardgas, een enorme klus om dit doel voor 2050 te halen, daarom starten we nu per wijk in Nederland. De Thij in Oldenzaal is één van de eerste wijken in Noordoost Twente (NOT) waarvoor een wijkuitvoeringsplan (WUP) wordt gemaakt. Inwoners, ondernemers, gemeente en andere partners gaan samen aan de slag om een plan te ontwikkelen dat past bij De Thij. Lees meer over de ontwikkelingen in De Thij.