Extra controles op de verpakkingencontainers in Oldenzaal

20 oktober 2022
Laatste nieuws in Oldenzaal

De komende periode voert de gemeente in samenwerking met Twente Milieu extra controles uit op het verpakkingsmateriaal in de pmd-containers (plastic, blik en drankenkartons). Inwoners ontvangen een groene kaart bij een juiste inhoud van de verpakkingencontainer en een oranje kaart wanneer er materiaal wordt aangetroffen dat er niet thuishoort. Bij een oranje kaart wordt de container niet geleegd, inwoners kunnen het verkeerde afval verwijderen en de container de eerstvolgende keer opnieuw aanbieden. In overduidelijke gevallen worden boetes voor het verkeerd aanbieden van afval uitgedeeld.

Niet goed scheiden van afval kost geld

Helaas zit er nog regelmatig restafval tussen het (plastic, blik en drankenkartons) pmd-afval. Dat is erg zonde, want de verpakkingen kunnen dan niet meer goed worden verwerkt. Wanneer ander afval bij de verpakkingen wordt gegooid, zorgt dit ervoor dat de hele lading in de vuilniswagen ongeschikt wordt voor hergebruik en moet worden afgekeurd. Deze lading verdwijnt dan alsnog in de verbrandingsoven. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook erg kostbaar.

Wethouder Maaike Rödel: “Met het niet goed scheiden zijn extra kosten gemoeid, die vervolgens moeten worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. Het niet goed scheiden van de één zorgt dan voor extra kosten voor ons allemaal. Daarom voeren we controles uit op de samenstelling van het verpakkingsmateriaal. Door ons afval goed te scheiden houden we de kosten zo laag mogelijk.”

Bewustwordingsactie

Met de kaartenactie wil de gemeente inwoners van Oldenzaal bewuster maken van het op een goede manier aanbieden van de verpakkingencontainer (plastic, blik en drankenkartons). In sommige gevallen zijn inwoners zich niet bewust van wat er wel of niet in de verpakkingencontainer mag, de kaartenactie moet daar verandering inbrengen.

Wat mag er in de verpakkingencontainer?

Plastic verpakkingsmateriaal, drankenkartons en blik worden samen ingezameld. Deze afvalstroom noemen we verpakkingen. Een verpakking is altijd bedoeld voor eenmalig gebruik, is altijd ‘vol’ bij aankoop en ‘leeg’ na verbruik van de inhoud. Meer informatie over wat er wel of niet in de verpakkingencontainer hoort is te vinden op de website van Twente Milieu of in de gratis mobiele app van Twente Milieu.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

 

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier