Extra perron station Oldenzaal krijgt steeds meer vorm

04 oktober 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

In opdracht van ProRail werkt aannemer Volker Rail aan het extra perron en spoor in Oldenzaal.

Perron en spoor

Bijna 300 meter aan keerwanden staan op de plek waar ze moeten staan. Dit wordt straks het perron. Nu kan er verder gebouwd worden aan de loopverbinding van het bestaande perron naar het nieuwe perron. Eind oktober komt het straatwerk op het perron en gaat het op een echt perron lijken. De bouw van het spoor langs het nieuwe perron is inmiddels ook gestart. De ballast en de dwarsliggers liggen er al. De aannemer gaat de komende weken de spoorstaven erop leggen en aan elkaar lassen.

Werkzaamheden in de nacht

Het grootste deel van de werkzaamheden vindt overdag plaats. Toch zijn er ook werkzaamheden die alleen uitgevoerd kunnen worden wanneer er geen treinen rijden. Bijvoorbeeld het plaatsen van safetyfence-hekken langs het bestaande spoor. Die zorgen ervoor dat de aannemer overdag veilig kan werken. Ook het plaatsen van technische kasten (en de funderingen daarvan) kan alleen als er geen treinen rijden. De aannemer werkt daarom op onderstaande nachten tussen 23:00 en 05:00 uur:

  • Zaterdag 21 op zondag 22 oktober
  • Zaterdag 28 op zondag 29 oktober
  • Zondag 12 op maandag 13 november

Aaneengesloten periodes aan het werk

Van zaterdag 11 november 23:00 uur tot en met maandag 13 november 05:00 uur werkt Volker Rail dag en nacht aaneengesloten. Dan vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het plaatsen van seinen en aanvullen van ballast. Dan wordt ook het plaatsen van het wissel en aansluiten van het nieuwe spoor op het bestaande spoor voorbereid. Het daadwerkelijk plaatsen van het wissel en aansluiten van het spoor gaat gebeuren in de periode van 17 november (01:00 uur) tot en met woensdag 22 november (05:00 uur). In beide periodes rijden er minder of geen treinen.