Gemeente zet gebouw aan de Paukenlaan 1 in de verkoop

23 mei 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

Het voormalige schoolgebouw aan de Paukenlaan 1 wordt binnenkort door de gemeente Oldenzaal in de verkoop gezet. Het gebouw moet in ieder geval gebruikt gaan worden voor eerstelijnszorg, bijvoorbeeld een huisarts, tandarts of fysiotherapeut. Daarnaast ziet de gemeente graag op deze locatie een aanvulling met andere zorg, zorgwoningen en/of huiskamerfunctie voor wijkbewoners.

Aan de Paukenlaan 1 was voorheen basisschool de Bongerd gevestigd. Deze school is in 2022 verhuisd naar de hoofdvestiging aan de Wieldraaierlaan. De locatie aan de Paukenlaan is niet meer nodig voor onderwijs en is daarom aan de onderwijsfunctie onttrokken. De gemeente is nu eigenaar van deze locatie geworden. Omdat de gemeente de locatie zelf niet nodig heeft, wordt het gebouw in de verkoop gezet. Ook wordt een deel van de omliggende grond, die door de basisschool als schoolplein is gebruikt, erbij verkocht.

Eerstelijnszorg op deze locatie

De gemeente vindt het belangrijk voor ouderen, maar ook voor de leefbaarheid in de wijk, dat voorzieningen op buurtniveau aanwezig zijn en blijven. Daarom is één van de vereiste dat op de locatie eerstelijnszorg komt. Daarnaast wenst de gemeente dat het pand zo volledig mogelijk wordt gevuld. Zo kan het zijn dat meerdere partijen in het pand zich gaan huisvesten. Aan geïnteresseerde partijen wordt gevraagd om een plan voor de locatie te maken.

Verkoopprocedure

De verkoop wordt via een openbare selectieprocedure gedaan. Een makelaar ondersteunt het verkoopproces. De potentiële koper of kopers worden geselecteerd op basis van de functie waarvoor zij de locatie gaan gebruiken, het benodigde oppervlak, de voorgenomen inrichting van het buitenterrein, de benodigde bestemming (maatschappelijk), de geboden koopsom en de financiële draagkracht van koper(s). De exacte wensen en eisen van de gemeente worden bij de verkoop bekend gemaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer het pand in de verkoop gaat.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier