Heel Oldenzaal kan meedenken over de toekomst van de stad

29 augustus 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

Hoe ziet Oldenzaal eruit in 2040? Zien we dan vliegende auto’s, is er veel meer groen, hoe en waar ontmoeten we elkaar, hoe vermaakt de jeugd zich, hoe wonen we, brengen drones pakketjes rond en komt ons eten uit 3D printers?

Onder het motto: jouw inbreng, jouw Oldenzaal, kan heel Oldenzaal dit najaar meedenken over de toekomst van Oldenzaal. Oldenzaal 2040 is de visie van én voor de Oldenzalers. Iedere inwoner, ondernemer, scholier, bezoeker, maatschappelijke organisatie, vereniging of vrijwilliger wordt uitgenodigd om de komende maanden zijn of haar idee over Oldenzaal 2040 te delen. Dat levert uiteindelijk een toekomstvisie Oldenzaal 2040 op. Het doel is dat deze visie van toegevoegde waarde is voor iedereen in de stad en richting geeft aan de toekomst van Oldenzaal.

Gratis voorstelling op 13 september in Stadstheater De Bond

Het jaar 2040 voelt nog als heel ver weg. En het is ook best lastig om na te denken over de toekomst die niet te voorspellen, maar wel te verkennen is. Op 13 september organiseert Oldenzaal 2040 voor alle inwoners van Oldenzaal in Stadstheater De Bond een inspirerende en vermakelijke avond. Het thema is ‘Toekomstdenken, hoe doe je dat?’. Burgemeester Patrick Welman opent de avond. Daarna vertelt Annemarth Idenburgh van Trendbureau Overijssel over toekomstige trends en ontwikkelingen. Cabaretier Andries Tunru sluit de avond af met een mooi stukje improvisatietheater over het Oldenzaal van 2040. De gratis kaartjes kunnen worden besteld op de website van Stadstheater De Bond

Meer informatie over de toekomstvisie Oldenzaal 2040 is te vinden op www.oldenzaal2040.nl.