14.30 uur Koffietied!


Het concept van Koffietied is heel simpel. Er worden verschillende Koffietied mokken uitgedeeld. De ontvanger van zo'n mok wordt uitgenodigd om op dinsdagmiddag koffie te komen drinken met het college van burgemeester en wethouders. We horen graag wat er leeft en speelt in de stad!

Hoe werkt Koffietied?

We brengen acht speciale koffiemokken in roulatie. De ontvangers van de mokken krijgen de uitnodiging om op de koffie te komen in het stadhuis bij het college van B&W. Het koffiemoment vindt elke maand op een dinsdag plaats van 14.30 uur tot 15.15 uur. Wanneer iemand een mok ontvangt, betekent dit: (1) u kunt aanwezig zijn op het stadhuis tijdens het eerstvolgende koffiemoment (dat wil zeggen: u heeft op dat moment geen andere verplichtingen) en (2) u geeft daarna de mok door aan iemand anders uit Oldenzaal.

Waarover gaat het gesprek?

Tijdens het koffiemoment bent u vrij om te praten over wat u belangrijk vindt. Het college wil graag de echte verhalen horen over wat u bezighoudt. Om het gesprek op gang te brengen, kunt u gebruik maken van een zogenaamde kletspot. Hierin zitten vragen zoals: wat vindt u bijzonder aan Oldenzaal, waar moet de gemeente meer werk van maken, wat wilde u altijd al weten van een wethouder, wat zou u doen als u burgemeester bent, wat is uw mooiste plekje in Oldenzaal, etc. Heeft u iets anders dat u graag wilt bespreken, dan kan dat natuurlijk.


Het college houdt Koffietied op:

 • Dinsdag 2 november 2021 om 14.30 uur
 • Dinsdag 25 januari 2022 om 14.30 uur
 • Dinsdag 22 maart 2022 om 14.30 uu

 

 • Ben ik de enige die komt koffiedrinken?
  Nee, we rekenen op zes gasten per Koffietied. Samen met het college zit u met 10 personen aan tafel.
   
 • Ik kan niet op de eerstvolgende Koffietied, kan ik op een ander moment komen?
  Liever niet!. Het college wil graag iedere maand andere inwoners spreken.
  |
 • Mag ik iemand meenemen?
  Liever niet! Samen met het college zit u aan tafel met 10 personen.
   
 • Ik heb eigenlijk geen dringend onderwerp om met de wethouders of burgemeester te bespreken. Is Koffietied wel wat voor mij?
  Ja hoor, je kunt Koffietied zien als ‘op de koffie bij je buren’: er is altijd wel iets om over te praten. (En om het gesprek op gang te brengen of te houden, staat er een kletspot op tafel met allerlei gespreksstarters.)
   
 • Ik heb een erg persoonlijk onderwerp dat ik wil bespreken met de wethouder of burgemeester, kan dat? 
  Alles kan. U beslist zelf wat u wel of niet vertelt. Houdt u er wel rekening mee dat u niet de enige gast aan tafel bent. Een heel persoonlijk onderwerp, waarvan u liever niet wilt, dat andere mensen dit ook weten, is daarom niet zo geschikt. 
   
 • Met wie zit ik aan tafel tijdens Koffietied? 
  Dat is ook voor het college van burgemeester en wethouders een grote verrassing. Het enige dat wij weten is dat de andere personen ook allemaal Oldenzalers zijn.
   
 • Waar moet ik zijn? 
  Koffietied vindt plaats in het stadhuis in de vergaderkamer van het college. U kunt zich iets voor 14.30 uur bij de receptie melden. De data van Koffietied vindt u hierboven.
   
 • Moet ik de koffiemok ook meebrengen? 
  Nee, de mok die u ontvangen heeft, is voor u. Wij serveren u koffie in een andere Koffietied-mok. Deze neemt u na afloop ook mee naar huis, waarop u één van beide koffiemokken doorgeeft aan uw kennis voor de volgende Koffietied.


Heeft u vragen over Koffietied? Neem contact met ons op via communicatie@oldenzaal.nl