15.00 uur Koffietied!

Het concept van ‘Koffietied’ is heel simpel. In totaal worden er acht speciale mokken uitgedeeld. De ontvanger van zo'n mok wordt uitgenodigd om op dinsdagmiddag koffie te komen drinken met het college van burgemeester en wethouders.

2020 is het Jaar van de Glimlach, een jaar waarin verschillende Oldenzaalse organisaties en verenigingen hun jubileum vieren. Daarnaast vieren we 75 jaar vrijheid. Een jaar waarin het draait om de verbinding tussen verleden, heden en toekomst. “Om deze verbinding meer kracht bij te zetten,” vertelt burgemeester Patrick Welman, “nodigen wij eens per maand willekeurige inwoners en partners uit voor een kop koffie en een goed gesprek. We horen graag wat er leeft en speelt in de stad.”

Hoe werkt Koffietied?

We brengen acht speciale koffiemokken in roulatie. De ontvangers van de mokken krijgen de uitnodiging om op de koffie te komen in het stadhuis bij het college van B&W. Het koffiemoment vindt elke maand op een dinsdag plaats van 15.00 uur tot 15.45 uur. Wanneer iemand een mok ontvangt, betekent dit: (1) u kunt aanwezig zijn op het stadhuis tijdens het eerstvolgende koffiemoment (dat wil zeggen: u heeft op dat moment geen andere verplichtingen) en (2) u geeft daarna de mok door aan iemand anders uit Oldenzaal.

Waarover gaat het gesprek?

Tijdens het koffiemoment bent u vrij om te praten over wat u belangrijk vindt. Het college wil graag de echte verhalen horen over wat u bezighoudt. Om het gesprek op gang te brengen, kunt u gebruik maken van een zogenaamde kletspot. Hierin zitten vragen zoals: wat vindt u bijzonder aan Oldenzaal, waar moet de gemeente meer werk van maken, wat wilde u altijd al weten van een wethouder, wat zou u doen als u burgemeester bent, wat is uw mooiste plekje in Oldenzaal, etc. Heeft u iets anders dat u graag wilt bespreken, dan kan dat natuurlijk.

Het college houdt op onderstaande data Koffietied:

 • Dinsdag 3 maart om 15.00 uur
 • Dinsdag 14 april om 15.00 uur *
 • Dinsdag 19 mei om 15.00 uur *
 • Dinsdag 30 juni om 15.00 uur *
 • Dinsdag 25 augustus 15.00 uur *
 • Dinsdag 22 september om 15.00 uur *
 • Dinsdag 20 oktober om 15.00 uur *
 • Dinsdag 1 december om 15.00 uur *

* deze datum en tijd is voorlopig gereserveerd.

 • Ben ik de enige die komt koffiedrinken?
  Nee, we rekenen op acht gasten per koffietied. Samen met het college zit u met 12 personen aan tafel.
   
 • Ik kan niet op de eerstvolgende koffietied, kan ik op een ander moment komen?
  Liever niet!. Het college wil graag iedere maand acht andere inwoners spreken.
   
 • Mag ik iemand meenemen?
  Liever niet! Samen met het college zit u aan tafel met 12 personen.
   
 • Ik heb eigenlijk geen dringend onderwerp om met de wethouders of burgemeester te bespreken. Is koffietied wel wat voor mij?
  Ja hoor, je kunt koffietied zien als ‘op de koffie bij je buren’: er is altijd wel iets om over te praten. (En om het gesprek op gang te brengen of te houden, staat er een kletspot op tafel met allerlei gespreksstarters.)
   
 • Ik heb een erg persoonlijk onderwerp dat ik wil bespreken met de wethouder of burgemeester, kan dat? 
  Alles kan. U beslist zelf wat u wel of niet vertelt. Houdt u er wel rekening mee dat u niet de enige gast aan tafel bent. Een heel persoonlijk onderwerp, waarvan u liever niet wilt, dat andere mensen dit ook weten, is daarom niet zo geschikt. 
   
 • Waarom word ik uitgenodigd?
  Bent u uitgenodigd voor 4 februari? Dan bent u gekozen als afspiegeling van de Oldenzaalse bevolking. Dit om de koffiemokken-doorgeefactie op gang te brengen. Na afloop van koffietied krijgt u een nieuwe mok om door te geven aan een bekende van u die op de eerst volgende koffietied wil aanschuiven. Zo kiest u met wie het college volgende maand koffie drinkt.
   
 • Met wie zit ik aan tafel tijdens Koffietied? 
  Dat is ook voor het college van burgemeester en wethouders een grote verrassing. Het enige dat wij weten is dat de andere personen ook allemaal Oldenzalers zijn.
   
 • Waar moet ik zijn? 
  Koffietied vindt plaats in het stadhuis in de vergaderkamer van het college. U kunt zich iets voor 15.00 uur bij de receptie melden. De data van koffietied vindt u hierboven.
   
 • Moet ik de koffiemok ook meebrengen? 
  Nee, de mok die u ontvangen heeft, is voor u. Wij serveren u koffie in een andere koffietied-mok. Deze neemt u na afloop ook mee naar huis, waarop u één van beide koffiemokken doorgeeft aan uw kennis voor de volgende koffietied.

Heeft u vragen over Koffietied? Neem contact met ons op via communicatie@oldenzaal.nl