Koopstromenonderzoek in Oldenzaal van start

21 september 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

Deze week start onderzoeksbureau I&O Research in Oldenzaal een groot onderzoek naar koopgedrag door inwoners. Dit koopstromenonderzoek brengt in beeld waar mensen wat kopen en hoe tevreden mensen zijn over de binnenstad, de winkelcentra en het winkelaanbod. Samen met winkeliers zet Oldenzaal zich in voor een aantrekkelijke stad, waarvoor inzicht in het koopgedrag van mensen van groot belang is.

Inwoners uit de gemeente Oldenzaal ontvangen per post een schriftelijke uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaukaarten van €25 verloot. 

Onderzoek naar koopgedrag

Het onderzoek brengt in beeld waar mensen hun dagelijkse boodschappen inkopen, zoals voeding en artikelen voor persoonlijke verzorging en waar ze niet-dagelijkse aankopen doen, zoals kleding, elektronica en meubels. Bijvoorbeeld bij een wijkwinkelcentrum, de binnenstad, de markt, buiten Oldenzaal of online. Ook gaat het onderzoek na hoe tevreden mensen zijn over de verschillende winkelgebieden. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van locaties in beeld en helpt de gemeente bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen. Het onderzoek vindt plaats in 85 gemeenten in de provincies Overijssel, Gelderland, Drenthe en Flevoland. In 2019 is er voor het laatst een koopstromenonderzoek uitgevoerd in Oost-Nederland. Begin 2024 zijn de resultaten bekend.

Privacy gewaarborgd

De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het koopstromenonderzoek 2023.

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website www.koopstromen.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek. Voor vragen of meer informatie over het onderzoek kunnen inwoners mailen naar info@koopstromen.nl.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier