Landelijk Telefoonnummer Politie

Algemeen

Geen spoed, maar wel politie? Oftewel voor alles wat 'zonder zwaailicht' kan, kunt u bellen met (0900) 88 44. Dit geldt ook voor algemene informatie en advies. Dit is het Landelijk Telefoonnummer Politie (LTP).
Wilt u in contact komen met de politie in de buurt, dan geldt voortaan dit telefoonnummer. U wordt dan direct doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Op dit nummer kunt u terecht met vragen en problemen die niet spoedeisend zijn. Is er wel sprake van spoed, dan kiest u het alarmnummer 1-1-2 . Spoedeisende situaties zijn levensbedreigende situaties en heterdaadmeldingen van misdrijven.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als u belt met 0900 - 8844 komt u binnen een paar seconden terecht bij het dichtstbijzijnde politiebureau. Dat gebeurt via een computer die het telefoonnummer koppelt aan de postcode. Op deze manier kan de dichtstbijzijnde politie in actie komen.
Mobiele bellers met een abonnement bij KPN worden ook via postcodeherkenning doorverbonden. Mensen met een mobiel abonnement bij een andere provider worden voorlopig nog via een landelijke telefooncentrale doorverbonden. Bellers uit het buitenland worden eveneens via de landelijke telefooncentrale doorverbonden.

Wat moet ik nog meer weten?

Doven en slechthorenden kunnen voor vragen en problemen, die niet spoedeisend zijn, terecht op telefoonnummer 0800 - 1844. Dit is een zogeheten teksttelefoonnummer.

U belt tegen het lokale gesprekstarief.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11