Achteraf betaald parkeren op het Molkenboer in Oldenzaal

03 oktober 2018

De gemeente zet in op het vergroten van de aantrekkelijkheid van de binnenstad van Oldenzaal. Onderdeel daarvan is het parkeergemak voor bezoekers. Het college heeft besloten om nieuwe klantvriendelijke parkeerautomaten in te voeren. Ook wordt begin december een pilot voor achteraf betaald parkeren op het Molkenboer opgestart. Zo heeft de bezoeker in de drukke decembermaand hier direct profijt van. Op basis van ervaringen van deze pilot - die twee maanden duurt - worden vervolgens de verouderde parkeerautomaten vervangen.

Achteraf betaald parkeren heeft een aantal voordelen voor de bezoeker. De bezoeker kan rustig genieten in de Oldenzaalse binnenstad, omdat alleen de daadwerkelijke parkeertijd wordt betaald. Teruggaan naar de auto om het kaartje achter de voorruit te vervangen is verleden tijd. Voor dit nieuwe systeem zijn er geen slagbomen nodig. Bij het binnenrijden wordt het kenteken gescand. Voor vertrek voert de bezoeker het kenteken in bij de parkeerautomaat en wordt het verschuldigde parkeergeld voldaan. Het kenteken is dan vrijgegeven en de bezoeker kan de parkeerlocatie verlaten. Belparkeren blijft ook op het Molkenboer mogelijk.

Aantrekkelijke binnenstad

Betaald parkeren vormt nog steeds een instrument om een aantrekkelijke binnenstad te behouden, omdat daarmee de parkeerdruk gereguleerd wordt. De meest aantrekkelijke parkeerplaatsen in de binnenstad blijven zo voor het winkelend publiek bereikbaar. Parkeren is uiteraard ook een onderwerp van gesprek tijdens de thema-avonden over de binnenstad die binnenkort worden georganiseerd.

Vervanging parkeerautomaten

De huidige 39 parkeerautomaten in Oldenzaal zijn verouderd. Tijdens de pilot wordt onderzocht of de daarbij gebruikte nieuwe parkeerautomaat voldoet aan de verwachtingen. Als de parkeerautomaat voldoet, worden de oude parkeerautomaten vervangen door dit type.