Bereikbaarheid van de Boeskoolstad in het carnavalsweekend

28 februari 2019

Net als voorgaande jaren verwachten we in onze Boeskoolstad het hele carnavalsweekend veel bezoekers. Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn er verspreid over de dagen wegen tijdelijk afgesloten. Wij roepen je op om vooral met de fiets of het openbaar vervoer naar het centrum van Oldenzaal te komen. Er rijden extra treinen en op het station is extra begeleiding voor de reizigers. Mocht je toch met de auto komen dan kun je buiten het centrum parkeren, bijvoorbeeld in de omgeving van het station.

Wegafsluitingen

In verband met de carnavalsoptochten is een groot aantal wegen in beide richtingen gesloten voor al het verkeer, behalve voor voetgangers.

Het stadscentrum is voor alle  verkeer minder goed toegankelijk tijdens:

  • de Carnavaleske Kinderwagenoptocht op vrijdagavond;
  • de intocht van de Stadsprins op Slöttelzoaterdag (’s middags);
  • de hele zondag in verband met de Grote Twentse Carnavalsoptocht;
  • maandagmiddag voor het Kuuk’n festival;
  • en dinsdagmiddag en –avond in verband met het Bokverbranden.
     

Ook geldt in sommige straten een parkeerverbod. De wegen waar tijdens carnaval een parkeerverbod geldt, worden aangegeven met borden. Om parkeren in de groenstroken te voorkomen, zetten medewerkers van het team Buitenbeheer deze vóór de optocht met rood lint af. Ook zetten zij diverse wegen rondom de optochtroutes af. Een exact overzicht van de verkeersmaatregelen vind je op www.oldenzaal.nl/wegafsluitingen, klik dan op het groene icoontje midden op de kaart van Oldenzaal.

afbeelding kaart carnavalsoptocht