Boomdeeldag: iedereen een boom in Oldenzaal

14 juni 2022


Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat ook inwoners van de Oldenzaal bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeenten delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van een kwart van de totale kosten (eigen bijdrage tussen €37,50 en €250,-). De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

De actie geldt voor iedereen die in de gemeente Oldenzaal woont in het buitengebied. Met een plek voor bomen en/of bosplantsoen in een klein landschapselement of op het erf dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.

Vanaf 15 juni tot 30 juli is het mogelijk om als inwoner van één van de deelnemende gemeenten online plantmateriaal aan te vragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij we de eigenaar om een eigen bijdrage vragen van maximaal €250,-. Driekwart van het totale bedrag wordt bij een maximum van €1000,- door de provincie en gemeente aangevuld. Het plantmateriaal kan vervolgens zelf komende winter tijdens de boomdeeldag worden opgehaald op een locatie in de gemeente.

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeenten Almelo, Borne, Wierden, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Rijssen-Holten, Hof van Twente en de gemeenten in Noord Oost Twente (Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser) en Salland (Olst-Wijhe, Raalte, Deventer).

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vind je op www.landschapoverijssel.nl/boomdeeldagen.

1,1 miljoen bomen

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie lees je op www.iedereeneenboom.nl.