De bladkorven staan er weer

09 oktober 2018

Elk najaar plaatst de gemeente Oldenzaal bladkorven binnen de stad. Deze week worden in totaal 100 bladkorven in de wijken geplaatst. In de KOM van deze week staan per abuis 52 bladkorven vermeld. Dit aantal klopt niet. In de omgeving van de korven staan grote bomen van de gemeente, die veel bladoverlast veroorzaken. Afhankelijk van het aanbod worden de bladkorven één of twee keer per week leeggemaakt. 

De gemeente haalt de bladkorven in de maand december - vóór de feestdagen - op om te voorkomen dat er vuurwerk in wordt gegooid.

De gemeente doet er veel aan om in de herfst het gevallen blad zo snel mogelijk te verwijderen. Daarmee wordt overlast, zoals gladheid bij regenachtig weer, zoveel mogelijk voorkomen. In de herfstperiode worden daarom extra mensen met veegmachines en bladblazers ingezet. Maar zij kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. Uw medewerking wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Alleen voor bladafval

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Takken, stronken, gft-afval en overig afval horen niet thuis in de bladkorven. Bij verkeerd gebruik wordt de betreffende bladkorf verwijderd.

Overlast melden

Als er schade is aan een bladkorf of wanneer een bladkorf is verdwenen, dan kunt u dat melden bij de gemeente via de BuitenBeter app. (www.buitenbeter.nl). Ook kunt u de melding doorgeven via telefoonnummer (0541) 58 81 11 of online via het digitaal loket. Zo kan de gemeente eventuele overlast tegengaan.