Dodenherdenking in Oldenzaal

30 april 2018

Op 4 mei herdenken we burgers en militairen van het Koninkrijk der Nederlanden, die waar dan ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De organisatie van de Oldenzaalse herdenking is in handen van het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal.

Het programma op 4 mei ziet er dit jaar als volgt uit:

 • 18.45 uur
  Aanvang herdenkingsceremonie in Cultureel Centrum De Hof aan de Hofmeijerstraat m.m.v. Geert Christenhusz en het Oldenzaals Mannenkoor.
   
 • 19.35 uur
  Vertrek stille tocht, voorafgegaan door de scouting Titus Brandsma en Peerke Donders en onder begeleiding van de drumband van de Koninklijke Harmonie St. Joseph.

  De route ziet er als volgt uit: vanaf Cultureel Centrum De Hof, de Paradijsstraat in,  langs de Citadel, over de Oostwal, vervolgens linksaf de Bisschopstraat in en over de Groote Markt, de Grootestraat (tot aan cafetaria De Smulhoek) in. Voorbij de Smulhoek naar het Plechelmusplein en vervolgens langs de Plechelmusbasiliek (aan de kant van Bistro Puur). Tot slot, recht oversteken en de Herdenkingstuin inlopen.
   
 • 19.55 uur
  Aankomst bij het monument in de Herdenkingstuin.
   
 • 19.59 uur
  Het blazen van de Taptoe door Peter Gort.
   
 • 20.00 uur
  Twee minuten stilte.
   
 • 20.02 uur
  Toespraak door burgemeester Theo Schouten, gevolgd door de kranslegging door verschillende Oldenzaalse organisaties en politieke partijen. Vervolgens sluit het Oldenzaals Mannenkoor de plechtigheid af.

De inwoners van Oldenzaal zijn van harte uitgenodigd om het programma van de herdenking bij te wonen. Daarbij vraagt de gemeente aandacht om in heel Oldenzaal, maar langs de route in het bijzonder, de vlag halfstok te hangen (niet tussen zonsondergang en zonsopgang).

Vier mei herdenking