Dodenherdenking in Oldenzaal met nieuwe route stille tocht

02 mei 2017

Op 4 mei herdenken we burgers en militairen van het Koninkrijk der Nederlanden, die waar dan ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De organisatie van de Oldenzaalse herdenking is in handen van het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal.

Programma dodenherdenking           

18.45 uur:    
Aanvang herdenkingsceremonie in Cultureel Centrum De Hof m.m.v. Joop Breukel en het Oldenzaals Mannenkoor.

19.35 uur:    
Vertrek stille tocht, voorafgegaan door de scouting Titus Brandsma en Peerke Donders en onder begeleiding van de drumband van de Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo.

Nieuwe route
Vanaf De Hofkerk richting de Paradijsstraat, langs de Citadel, door de Oostwal,  vervolgens linksaf richting de Bisschopstraat en over de Groote Markt, richting de Grootestraat (tot aan cafetaria De Smulhoek). Voorbij de Smulhoek naar het Plechelmusplein en vervolgens langs de Plechelmusbasiliek (aan de kant van Bistro Puur), rechtdoor richting Herdenkingstuin.

19.55 uur:                        
Aankomst bij het monument in de Herdenkingstuin.

19.59 uur:   
Het blazen van de Taptoe.

20.00 uur:    
2 minuten stilte.

20.02 uur:    
Korte toespraak door burgemeester Theo Schouten, gevolgd door de kranslegging door verschillende Oldenzaalse organisaties en politieke partijen Vervolgens sluit het Oldenzaals Mannenkoor de plechtigheid af.

Inwoners van Oldenzaal zijn van harte uitgenodigd om het programma van de herdenking bij te wonen. Daarbij vraagt de gemeente aandacht om in heel Oldenzaal, maar langs de route in het bijzonder, de vlag halfstok te hangen.

route dodenherdenking.JPG