Duurzame bedrijven en school in het zonnetje gezet

16 maart 2017

Wethouder Manouska Molema heeft twee energieke Oldenzaalse bedrijven en een school beloond voor hun inzet voor een duurzaam Oldenzaal. Roeloffzen Vastgoed, Aerolux en Twents Carmel College Potskampstraat werken met de Energieke Regio aan het verduurzamen van hun gebouwen. De wethouder trakteerde ze op taart om ze te belonen voor hun inzet voor een duurzaam Oldenzaal.

De Energieke Regio is een stichting die laagdrempelig en onafhankelijk duurzaamheidsadvies organiseert, in samenwerking met lokale adviseurs. Energieke Regio Noordoost Twente is een gezamenlijk project van de Noordoost Twentse gemeenten. Het project wordt gefinancierd door de Noordoost Twentse gemeenten, de provincie en de Rabobank. Roeloffzen Vastgoed, Twents Carmel College Potskampstraat en Aerolux hebben hun bedrijfspanden door de Energieke Regio laten scannen. Hierbij is gekeken naar de mogelijkheden om de panden te verduurzamen.

Roeloffzen taart

Roeloffzen Vastgoed heeft maatregelen genomen bij verschillende panden waar het bedrijf eigenaar van is. Zo is de traditionele verlichting vervangen door LED-lampen en werkt de verlichting op aanwezigheidsdetectie. De CV-ketel is vervangen door een warmtepomp. Ook voor de huurders van verschillende panden is een aandachtspuntenlijst opgesteld om de panden duurzamer te gebruiken.

Aerolux taart

Aerolux levert energiezuinige sport- en terreinverlichting. In het product dat ze verkopen, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Maar in hun eigen pand liggen op dit gebied ook nog kansen. Op basis van de scan van de Energieke Regio is de verlichting in het pand al vervangen door duurzame LED-lampen. De volgende stap is de installatie van zonnepanelen op het dak.

twents carmelcollege taart

Het Twents Carmel College Potskampstraat heeft ook het advies gekregen om zonnepanelen te installeren. Momenteel is de aanbesteding in voorbereiding van duizend zonnepanelen. Hiermee wordt de locatie elektraneutraal. Om minder energie te gebruiken wordt de traditionele verlichting vervangen door LED-verlichting die werkt op aanwezigheidsdetectie.

“Als gemeente vinden we duurzaamheid heel belangrijk, maar we kunnen het niet alleen. Een duurzaam Oldenzaal bereiken we alleen als we allemaal ons steentje bijdragen. Samen maken we Oldenzaal schoner, veiliger en mooier. Ik ben blij dat Roeloffzen Vastgoed, Aerolux en het Twents Carmel College hieraan bijdragen. Daarvoor breng ik ze graag een bedankje”, aldus wethouder Manouska Molema. 

Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw pand? De Energieke Regio kan u verder helpen, kijk voor meer informatie op www.energiekeregio.nl.