Eerste prikkelarme kermis in Oldenzaal op zaterdag 29 september

20 september 2018

Van vrijdag 28 september tot en met maandag 1 oktober 2018 is de jaarlijkse najaarskermis in Oldenzaal. Voor veel Oldenzalers is de kermis een evenement om naar uit te kijken. Voor sommige mensen blijkt de combinatie van muziek en licht te overweldigend om nog op een fijne manier te kunnen genieten van de kermis. Daarom wordt er een ‘prikkelarme’ kermis georganiseerd op zaterdag 29 september van 12.00 - 14.00 uur. Tijdens deze twee uur blijven licht en geluid uitgeschakeld.

“We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van een bezoek aan de kermis. Een prikkelarme kermis is een uitkomst voor mensen die niet tegen al het licht en geluid van de kermis kunnen, bijvoorbeeld mensen met autisme, ADHD, epilepsie of hooggevoeligheid. We vinden het geweldig dat de kermisexploitanten aan ons verzoek willen meewerken en hopen dat een succes wordt,” aldus Rob Christenhusz, wethouder onderwijs, jeugd en zorg. 

Net als voorgaande jaren vindt ook deze editie van de kermis plaats op de Ganzenmarkt, het Plechelmusplein en in de Kerkstraat.

kermis_plechelmus_edit.jpg