Gaat u mee op boevenjacht?

19 november 2019

Het herkennen en melden van een verdachte situatie is niet altijd eenvoudig. De gemeente Oldenzaal organiseert daarom in samenwerking met politie, op woensdag 20 november, het interactieve spel ‘Boef in de Wijk’ in de wijk Zuid-Berghuizen. We nodigen bewoners van Zuid-Berghuizen graag woensdagavond uit om terug te blikken op deze middag en het te hebben over hoe we inbraak kunnen verkleinen.

Een boef in de wijk Zuid-Berghuizen

Tijdens de spelmiddag is er een ‘boef’ aanwezig in de wijk. WhatsApp buurtpreventiegroepen uit Zuid-Berghuizen worden getraind verdachte situaties te herkennen en leren hierop te reageren.

Witte-voetjes-actie

Diezelfde middag lopen medewerkers van gemeente en politie door de wijk om te kijken waar makkelijk ingebroken kan worden. In dat geval laten zij een ‘wit voetje’ achter met daarop de tekst: ‘Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn’.

Bijeenkomst in Boerderij Stakenboer

Wij nodigen u van harte uit om woensdagavond naar de bewonersavond in Boerderij Stakenboer te komen. Vanaf 19.15 uur staat in Boerderij Stakenboer koffie of thee voor u klaar en om 19.30 uur kijken we samen terug op de middag. De preventieadviseur Keurmerk Veilig Wonen deelt daarnaast met u de bevindingen van de witte-voetjes-actie en vertelt u wat u zelf kunt doen om de kans op een inbraak te verkleinen.

Aanmelden voor de bijeenkomst in Boerderij Stakenboer 

Bewoners uit Zuid-Berghuizen kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via WhatsApp op het nummer  06 22 86 03 83.