Gemeente plaatst op vier locaties automaten met poepzakjes

10 mei 2017

Vanaf vrijdag 12 mei plaatst de gemeente als proef op vier locaties in Oldenzaal automaten met poepzakjes. Hondenbezitters kunnen hier een gratis zakje krijgen om de poep van hun hond(en) op te ruimen. Het gaat om de volgende locaties: park Stakenkamp, het Molkenboer, de Zonnewijzer (De Essen) en de stadsweide. Als de automaten leeg zijn, worden deze aangevuld door hondenbezitters die in de buurt van de automaten wonen. De gemeente zorgt voor verstrekking van de gratis zakjes.

Binnen de bebouwde kom van Oldenzaal geldt een algehele opruimplicht: hondenbezitters moeten zelf de poep van hun hond(en) opruimen. Hiervoor kunnen zij gebruik maken van de afvalbakken die in de openbare ruimte staan. Om de overlast van hondenpoep in de openbare ruimte tegen te gaan, plaatst de gemeente dus ook nog als proef een aantal automaten met poepzakjes. Na het oprapen van de hondenpoep kunt u het poepzakje in de afvalbak weggooien. U kunt het ook thuis weggooien bij het restafval (dus niet bij het gft-afval). De proef duurt een jaar.

Ingebruikname eerste automaat
Vrijdag 12 mei wordt de eerste automaat in de stadsweide aan de Operalaan in gebruik genomen. Dit gebeurt door de vier hondenbezitters die zorgen voor het bijvullen van de automaten.