Groenmarkt op het Plechelmusplein in Oldenzaal

19 april 2022


Zaterdag 23 april van 10:00 tot 16:00 uur zijn inwoners van harte welkom op de tweede groenmarkt van Oldenzaal. Op het Plechelmusplein staan stands met allerlei informatie over een groenere leefomgeving. Hoe zorg je voor een onderhoudsvriendelijke groene tuin en hoe kun je het beste energie besparen? Het antwoord is te vinden op de groenmarkt.

Een groenere leefomgeving heeft veel voordelen, zoals een schonere lucht; meer verkoeling op hete dagen en veel meer planten, bloemen en insecten. Het doel van de groenmarkt: inwoners van Oldenzaal informeren en inspireren! Samen werken aan een groen en gezond Oldenzaal!

Wat is er te doen?

Tal van groene organisaties uit de stad, onder meer Kringloopbedrijf De Beurs, de Höfte, energiecoaches van het Energieloket, Herenboeren Twente en de gemeente zelf, komen tijdens de groenmarkt hun verhaal vertellen. Welke planten zijn handig om te onderhouden? Hoe kun je regenwater gebruiken om planten water te geven? Hoe krijg je meer vogels en vlinders in je tuin? Het antwoord op deze en andere vragen is te vinden op de groenmarkt. Kinderen kunnen op de watertafel een stad van blokken bouwen en met een gieter ontdekken hoeveel wateroverlast een flinke bui kan veroorzaken. Kortom: de groenmarkt is er voor jong en oud! 

Energieloket

Op de groenmarkt is ook een mobiele showroom van het Energieloket aanwezig. Energiecoaches geven gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van woningen. Denk hierbij aan advies over maatregelen zoals isoleren, warmtepompen, zonnepanelen etc.

Acties

Bezoekers van de groenmarkt gaan niet met lege handen naar huis, naast veel praktische tips kunnen inwoners ter plekke een tegel (of een stukje terras) uit hun (voor)tuin omruilen voor een plant, dus tegels eruit en groen erin! Bezoekers van de groenmarkt die meedoen aan de prijsvraag maken daarnaast kans op een gratis regenton.

Meer informatie

Lees meer over de groenmarkt.