Horecaondernemers Groote Markt willen blijven bezorgen

28 april 2021


Vanaf vandaag is de horeca weer gedeeltelijk open! De horecaondernemers aan de Groote Markt willen ook nu de mogelijkheid behouden om bestellingen te blijven bezorgen. Aangezien het laden en lossen niet meer mogelijk is op de Groote Markt in verband met de terrassen, stellen de horecaondernemers aan de Groote Markt voor om de taxistandplaats aan de Kerkstraat hiervoor te gebruiken. Het college van de gemeente Oldenzaal staat hier positief tegenover.

Omdat de horecaondernemers nog niet op volle sterkte kunnen werken, wil de gemeente Oldenzaal de horecaondernemers aan de Groote Markt graag in de gelegenheid stellen om maaltijden te kunnen blijven bezorgen. Zij kunnen daarvoor laden en lossen in de Kerkstraat, tussen huisnummers 2 en 14. Het betreft een tijdelijke regeling die geldig is tot 1 juli 2021 van maandag tot en met zondag tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Het is de bedoeling dat de panden en de geldautomaat aan de Kerkstraat altijd goed bereikbaar blijven en de doorgang vrij blijft richting de Marktstraat voor bedrijven en hulpdiensten.

Omwonenden zijn geïnformeerd

Wanneer blijkt dat er door het Rijk maatregelen eerder worden versoepeld of eventueel worden verzwaard, is deze datum te verplaatsen naar voren of achteren. Dit geldt ook als de verkeersveiligheid in het geding komt. Mocht dit spelen, dan wordt er door het college een nieuwe einddatum besloten. Omwonenden hebben vorige week een brief gekregen over deze regeling. Zij hebben de mogelijkheid om hierop te reageren.