Informatiebijeenkomst eerste ontwerp sportcentrum Vondersweijde

12 juni 2019

De afgelopen maanden heeft het ontwerpteam onder leiding van AGS Architects een voorlopig ontwerp gemaakt voor sportcentrum Vondersweijde. Begin mei is een eerste aanzet van het ontwerp al gepresenteerd aan de medewerkers van het sportcentrum en het gebruikerspanel, met daarin vertegenwoordigers van alle gebruikersgroepen. Hierbij is ook input opgehaald. Het ontwerpteam heeft deze input zoveel mogelijk verwerkt in het huidige voorlopig ontwerp. Op 20 juni van 19.30 tot 21.00 uur is er voor alle gebruikers, omwonenden en belangstellenden een informatiebijeenkomst in het sportcentrum. Het ontwerpteam presenteert op die avond het voorlopig ontwerp.

Uitgangspunten

Het ontwerpteam heeft ingezet op een moderne multifunctionele accommodatie waar sporten en bewegen centraal staan. Waarbij de horeca de belangrijkste ontmoetingsplek is en centraal in het gebouw ligt. Door het recreatiebad en het buitenbad met elkaar te verbinden en volledig overdekt te maken krijgt het sportcentrum een groter recreatiebad. Hierdoor ontstaat meer ruimte in het gebruikersrooster en kunnen meer mensen gebruik maken van het zwembad. Er komen voorzieningen voor mindervaliden, zoals een tillift en ruime kleedruimtes. Ook komen er meer speelelementen voor peuters en kinderen tot 12 jaar. Wethouder Rob Christenhusz: “Het voorlopig ontwerp past helemaal bij de uitgangspunten die we voor het sportcentrum hebben opgesteld. Het ontwerp is door alle gebruikersgroepen met veel enthousiasme ontvangen. Ik ga ervan uit dat we met dit eerste ontwerp de basis hebben voor een sportcentrum waar alle gebruikers veel plezier gaan beleven”.

Planning

Het voorlopig ontwerp wordt op 1 juli besproken met de raad in het politiek forum. Doel is om in het politiek forum richtinggevende input op te halen over het ontwerp en een aantal opties. De opties zijn bijvoorbeeld het toevoegen van een scheidingswand in het recreatiebad en het plaatsen van hefpuien (in plaats van dubbele deuren) voor verbinding van het recreatiebad met de ligweide. Op basis van deze input maakt het ontwerpteam het voorlopig ontwerp af. Nadat het voorlopig ontwerp gereed is, gaat het ontwerpteam verder met het maken van het definitief ontwerp. De verwachting is dat het definitief ontwerp eind 2019 wordt opgeleverd en dat volgend voorjaar de eerste bouwwerkzaamheden beginnen. Er zal in fases worden verbouwd om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie: www.oldenzaal.nl/vondersweijde