Informatiebijeenkomst: hoe realiseer ik een zonnepark?

14 september 2017

Op donderdagavond 28 september organiseren de vier gemeenten van Noordoost Twente een bijeenkomst over grootschalige zonne-energie. Er wordt een toelichting gegeven op de verschillende mogelijkheden om een zonnepark te realiseren op het dak of in het veld. Met name de Postcoderoosregeling  wordt toegelicht. Daarnaast zal Miranda Scheffer van Duurzaam Enter-Wierden haar ervaringen delen over hun zonnepark. 

De bijeenkomst wordt gehouden bij Stadshotel Ter Stege in Oldenzaal en begint op 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich tot 20 september aanmelden bij info@natuurenmilieuoverijssel.nl

De gemeenten van Noordoost Twente werken samen om de energietransitie in de regio te versnellen. Begin dit jaar is er een Energienetwerkbijeenkomst georganiseerd. Daarvoor waren alle bij de energietransitie betrokken partijen uit de regio uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst bleek er veel belangstelling te zijn voor informatie over het realiseren van grootschalige zonneprojecten, met name in de Postcoderoosregeling. Voor de bijeenkomst zijn organisaties en bedrijven uit de regio uitgenodigd, die hieraan willen én kunnen bijdragen, o.a. lokale ondernemers, lokale energie-initiatieven, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties.

Uitgangspunt voor de ontwikkelingen van grootschalige zonne-energie in Noordoost Twente is om lokaal de lusten en de lasten te delen!

zonnepaneel