Kinderlintjes voor Benjamin Klinkhamer en Veerle Roël

20 november 2022

Benjamin Klinkhamer en Veerle Roël uit Oldenzaal, allebei 10 jaar, krijgen uit handen van locoburgemeester Maaike Rödel op zondagmiddag 20 november 2022 het kinderlintje uitgereikt. Benjamin vanwege zijn maatschappelijke bijdrage aan een goed doel en Veerle door haar heldhaftige inzet. De uitreiking valt samen met de ‘Internationale dag voor de rechten van het kind’.

Benjamin Klinkhamer

Benjamin heeft zich vol enthousiasme ingezet voor een goed doel. Dat heeft hij gedaan door een eigen kledinglijn ‘BK’ (zijn initialen) te ontwikkelen. Een deel van de opbrengst van de verkochte hoodies en t-shirts met coole teksten, meer dan € 400, is naar het KWF Kankerbestrijding gegaan. Voor de inzet van Benjamin heeft locoburgemeester Maaike Rödel veel waardering. Hij verdient daarom ook een kinderlintje.

Veerle Roël

Veerle heeft haar bonuspapa op een zondagochtend bewusteloos in bed gevonden. Omdat ze alleen met hem was, is ze op haar blote voeten en in haar pyjama hulp gaan halen. Ze had er zelfs nog aan gedacht om de deur open te laten zodat ze er weer in kon. Helaas mocht de hulp niet meer baten en was haar bonuspapa al overleden. Het dappere handelen van Veerle is volgens locoburgemeester Maaike Rödel heel knap en heldhaftig. En echt een kinderlintje waard.

Het kinderlintje

Het kinderlintje is een officiële beloning voor een kind in de leeftijd van 4 tot 18 jaar dat iets heel bijzonders heeft gedaan. Kent u ook iemand die een kinderlintje verdient? Geef hem/haar op via onze website