Kookadvies voor regio Oldenzaal, De Lutte, Losser en Dinkelland opnieuw verlengd

09 september 2021

Het kookadvies voor de regio Oldenzaal, De Lutte, Losser en omstreken wordt opnieuw verlengd in ieder geval tot en met zaterdag 11 september. We werken hard om de kleine hoeveelheid bacteriën nog uit het water te krijgen.

Vooruitgang

Uit de meest recente testresultaten blijkt dat er geen E. coli meer is in het waterreservoir Tankenberg. Wel zien we nog een zeer minimale hoeveelheid bacteriën op een klein aantal andere locaties in het leidingnetwerk.. Dit komt doordat het schone water nog verder door het leidingnetwerk moet doorspoelen. We reinigen de leidingen extra op de plekken, waar we de bacterie nog in minimale hoeveelheden aantreffen.

Waarom verlenging?

De bacteriën uit ons leidingnet krijgen kost helaas meer tijd dan verwacht. We willen met alle mogelijke zekerheid kunnen zeggen dat er geen bacteriën meer in het drinkwater zitten, omdat we als drinkwaterbedrijf geen enkel risico met de gezondheid van onze klanten nemen. De uitslagen van de meest recente tests verwachten we op zaterdag.

Wat doet Vitens om het probleem te verhelpen?

  • We blijven de waterleidingen schoonspoelen.
  • En nemen continu een groot aantal tests af in de omgeving om de kwaliteit te monitoren.

Het kookadvies werd op donderdag 2 september afgegeven nadat E. coli en enterococcen waren aangetroffen in het drinkwater (zie voorgaande persberichten van 6 en 2 september).  

Meer informatie

De site waterstoring.nl met alle actuele storingen en werkzaamheden van uw drinkwaterbedrijf. 

Bron: Vitens.nl