Landelijke Week van de Veiligheid

12 oktober 2021


In de strijd tegen criminaliteit richt de landelijke Week van de Veiligheid zich dit jaar op ondernemers. Criminelen zochten sinds de komst van corona andere, slinkse manieren om geld van deze doelgroep af te troggelen. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in om de lokale entrepreneurs te informeren over de signalen van crimineel gedrag en hoe ondernemers zich hiertegen kunnen weren.

Word geen slachtoffer

Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen ondernemers en hun medewerkers deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit.

Speciaal voor ondernemers biedt het CCV onderstaande trainingen aan:

Van 11 tot en met 14 oktober kunt u elke avond om 19.30 uur een talkshow bijwonen. Ewout Genemans leidt de shows, die in het teken staan van criminaliteit.

  • Maandag 11 oktober 2021: Cyber/gedigitaliseerde criminaliteit
  • Dinsdag 12 oktober 2021: Overvallen
  • Woensdag 13 oktober 2021: Ondermijning
  • Donderdag 14 oktober 2021: Geweld

Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid.

Spoorveiligheid

Een ander veiligheidsonderwerp is spoorveiligheid. Op en rondom het spoor kan er van alles gebeuren, bijvoorbeeld met gevaarlijke stoffen. In Oldenzaal zijn er in het verleden kleine incidenten geweest rondom het spoor. In deze video leggen een aantal partijen (ProRail, IL&T, Veiligheidsregio Twente en Brandweer Twente) uit wat zij doen om incidenten te voorkomen en op te lossen. Wat kunt u zelf doen? Lees meer op de website van veiligheidsregio Twente

Risicokaart

Op verzoek is ook de risicokaart terug van weggeweest. Op deze kaart staat wat u in huis kunt halen om u twee dagen te kunnen redden. Belangrijke telefoonnummers en websites bieden u alle informatie die u nodig hebt. De kaart haalt u op in het stadshuis of download en print u om in of bij de meterkast op te hangen: Download de risicokaart.

U kunt de kaart ook aanvragen door een mail te sturen naar communicatie@vrtwente.nl, dan ontvangt u de kaart via de post.

Over de Week van de Veiligheid

Tijdens de donkere dagen in het najaar neemt de kans op criminaliteit toe. Week 41 is daarom omgedoopt tot de Week van de Veiligheid. Al meer dan tien jaar wordt zo het thema veiligheid extra onder de aandacht gebracht. Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Detailhandel Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland, politie, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de PVO’s/RPC’s, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken. Meer informatie: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid.