Maak géén afspraak via afspraakloket.nl

15 september 2020

Bij meerdere gemeenten in ons land komen klachten binnen van inwoners die kosten hebben gemaakt bij het maken van een afspraak met de gemeente via afspraakloket.nl of andere websites.

Er wordt dan gevraagd een afspraak te maken én een bedrag over te maken van €19,95. De gemeente Oldenzaal werkt niet samen met deze site of andere websites. U kunt een afspraak maken via https://www.oldenzaal.nl/afspraakmaken

Afspraak maken is kosteloos

Er zijn bedrijven die aanbieden om (tegen betaling) voor u een afspraak in te plannen bij de gemeente. Bijvoorbeeld voor het verlengen van uw reisdocument of rijbewijs. Dit zijn onnodige kosten, er zijn namelijk geen kosten verbonden aan het maken van een afspraak met de gemeente. 

Hulp nodig

Heeft u hulp nodig bij het inplannen van een afspraak? Neemt u dan contact op met ons KCC (Klant Contact Centrum) via telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Persoonsgegevens 

Inmiddels is bekend dat afsprakenloket.nl verschillende persoonsgegevens heeft gelekt, waaronder het Burgerservicenummer (BSN). Afspraakloket.nl mag wettelijk dat Burgerservicenummer niet gebruiken en vastleggen. Wanneer u gebruik heeft gemaakt van deze dienst, raden wij u aan om bij Afspraakloket.nl na te vragen of uw persoonsgegevens ook gelekt zijn. Tevens kunt u hen op voorhand aansprakelijk stellen voor eventuele schade die hieruit voort kan vloeien.