Marian Mossel is Oldenzaalse Beste Buur

26 september 2020


Winnaar van de Oldenzaalse Beste Buur Bokaal, Marian Mossel, ontving op zaterdag 26 september, tijdens Burendag, de eervolle prijs.

Marian Mossel was genomineerd door haar buurman de heer Ikink. Ze is al jaren voorzitter van de bewonerscommissie en neemt ook deel aan de groen groep die het tuinonderhoud verzorgt rondom de Thijgaardenflats in de wijk De Thij. Marian is een bekend gezicht in de buurt en fungeert als direct aanspreekpunt voor de bewoners en vrijwilligers in de buurt. Ze staat 24 uur per dag klaar voor haar medemens en niets is haar teveel. Ze organiseert activiteiten voor de buurt en heet samen met haar medeleden van de bewonerscommissies, nieuwe bewoners welkom in de buurt. Ze laat zien dat ze zich zowel voor de individuele buur als voor de gemeenschap inzet. Kortom Marian Mossel is een aanwinst voor de buurt en daarmee ook voor de gemeenschap en de buurt.  Een terechte winnaar voor de Beste Bokaal.

De verkiezing

In juli en augustus konden Oldenzalers hun beste buur nomineren voor de eervolle prijs. Zo’n 30 Oldenzalers nomineerden in totaal veertien buurgenoten. Het was aan de driekoppige jury namens WBO Wonen, Blij Wonen en de gemeente Oldenzaal om hier de allerbeste buur uit te kiezen. Er kan er natuurlijk maar eentje winnen. De andere genomineerden ontvangen maandag een kaart met daarin een bon voor een mooie bos bloemen. Ook horen zij wie hen genomineerd heeft.

Prijs

Natuurlijk was er een mooie prijs voor haar. Uit handen van Angelique ten Wolde, manager Wonen ontving ze een nieuwe bladblazer voor het gebruik in de tuingroep van de Thijgaardenflats. En uit handen van wethouder Rob Christenhusz ontving ze een heuse bokaal; het Oldenzaalse Boeskoolmenneke, natuurlijk met een bos bloemen.

Beste Buur Bokaal

De Beste Buur Bokaal in Oldenzaal is een initiatief van gemeente Oldenzaal, WBO Wonen en huurdersvereniging Blij Wonen. Samen zijn we het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.