Militaire oefening 28 januari t/m 31 januari 2019

23 januari 2019

Het ministerie van Defensie houdt van 28 januari t/m 31 januari 2019 een militaire oefening in de gemeenten Dinkelland en Enschede. Bij deze oefening wordt gebruikt gemaakt van een helikopter om personeel af te zetten en op te halen. Militairen gaan verkenningen te voet uitvoeren in het gebied. Zij worden op verschillende momenten afgezet en opgehaald met een helikopter in weilanden in de omgeving Oldenzaal, Ootmarsum en Enschede. De militairen zijn bewapend, maar er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Gebruik van wegen en terreinen tijdens de oefening

De militairen gebruiken alleen openbare wegen, paden en terreinen. Indien ze iemands eigen weg willen gebruiken, vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren of beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Inzet defensiehelikopters

Bij deze oefening worden ook helikopters ingezet. Deze kunnen laag vliegen. Ook kan defensiepersoneel in- of uitstappen en kan er materieel onder een helikopter vervoerd worden (slung load). Dit zal voor omstanders en omwonenden te zien en te horen zijn.

Schaderegeling

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Telefoon 030 – 2180420
jdvclaims@mindef.nl