Nationale Recycleweek - Inleveren is terugkrijgen!

20 september 2022

Van 10 tot 16 oktober organiseert gemeente Oldenzaal in samenwerking met Twente Milieu en Wecycle de Nationale Recycleweek. Apparaten en lampen die kapot, gedateerd of afgedankt zijn kunnen bij het afvalbrengpunt (elektrische apparaten) en bij de Beurs (lampen) ingeleverd worden. In ruil daarvoor ontvangen inwoners een gratis kwartetspel. Hiermee willen we voorkomen dat afgedankte apparaten en lampen eindeloos worden bewaard en dan alsnog in de restafvalcontainer verdwijnen. 

Zo werkt de Wecycle-inleveractie

Tijdens de actieweek ontvangen snelle inleveraars bij inlevering van minimaal drie afgedankte spaarlampen een gratis Wecycle kwartetspel (op=op). Met dit kennisspel leren kinderen en hun (groot)ouders spelenderwijs hoe lampen en apparaten een tweede leven krijgen door hergebruik of via recycling als nieuwe grondstof.

Wat is jouw oude apparaat of lamp waard? Nieuwe grondstoffen!

Wat ligt er thuis allemaal te verstoffen? Een discman? En is dit misschien een videorecorder? Of denk bijvoorbeeld aan oude TV's of printers die op zolder staan. Of aan die lade vol met ongebruikte verouderde gadgets. Tijd om de grondstoffen hieruit te recyclen. Door de grondstoffen te behouden, ontlasten we het milieu en kunnen nieuwe generaties er ook gebruik van maken.

Veel ongebruikte apparaten en lampen bij Nederlanders thuis

Uit onderzoek blijkt dat 35% van de Nederlanders een ongebruikte televisie, computer of printer op zolder heeft. 63% van de Nederlanders heeft een ongebruikt mobieltje, tablet of laptop in kasten of lades. En dat 18% van de Nederlanders ongebruikt elektrisch gereedschap in de garage of schuur heeft.

Bron: Twente Milieu.