Nieuwe parkeerautomaten vanaf 2 juni in werking

29 mei 2020


Vanaf dinsdag 2 juni 2020 gaan de nieuwe parkeerautomaten in Oldenzaal in werking. De afgelopen weken zijn in Oldenzaal alle parkeerautomaten vervangen. De nieuwe parkeerautomaten zijn een stuk moderner en gebruiksvriendelijker. Gebruikers kunnen met de pinpas, contactloos of muntgeld betalen. Ook blijft het mogelijk om met de parkeerapp te betalen.

Begin april zijn de oude parkeerautomaten verwijderd. Het aansluiten van de nieuwe automaten duurde langer dan verwacht. Bezoekers hoefden daardoor een tijdje niet te betalen voor het parkeren in de binnenstad.

Kenteken parkeren

Bij de nieuwe parkeerautomaten voeren bezoekers hun kenteken in. Er komt geen parkeerkaartje meer uit de automaat. Nadat het kenteken van de auto is ingetoetst, kan er contant of met de pin worden betaald. Bezoekers hoeven na betaling dus niet meer terug te lopen naar de auto om een parkeerkaartje voor de ruit te leggen. De tarieven van het parkeren zijn niet veranderd.

Bestaande en nieuwe plekken

De nieuwe parkeerautomaten staan niet allemaal op dezelfde plek. Enkele automaten zijn verwijderd, omdat ze erg dicht op elkaar stonden. Ook zijn enkele automaten verplaatst. Op deze manier zijn de parkeerautomaten beter verdeeld over de stad. Een kaartje met de plekken van alle automaten is te bekijken op www.oldenzaal.nl/parkeren.

Achteraf betalen op parkeerplaats Molkenboer

Twee nieuwe parkeerautomaten staan bij het Molkenboer. Overal in de binnenstad moet vooraf worden betaald voor een parkeerplaats. Bij het Molkenboer loopt sinds eind februari 2020 een proef met ‘achteraf betalen’.

Binnenstad

Gemeente Oldenzaal zet in op het vergroten van de aantrekkelijkheid van de binnenstad van Oldenzaal. Eén van de maatregelen is het invoeren van klantvriendelijke parkeerautomaten. In totaal staan er in de stad 25 nieuwe parkeerautomaten. Betaald parkeren is noodzakelijk om het parkeren van bezoekers, bewoners en werkenden in de binnenstad te reguleren. Nu het weer drukker wordt op straat is het belangrijk dat bezoekers parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Op de parkeerplattegrond, te vinden op www.oldenzaal.nl/parkeren, is te zien in welke gebieden er mag worden geparkeerd.