Nieuwe wandelroutes en informatiepanelen in Zuid-Berghuizen

25 juni 2019

Een wandeling in de natuur in je eigen buurt: voor inwoners van de Oldenzaalse wijk Zuid-Berghuizen wordt dat een stuk makkelijker. Zondag verrichten wethouder Evelien Zinkweg en vrijwilliger Wilbert Kallenberg de feestelijke opening van enkele nieuwe wandelroutes, met bijbehorende informatiepanelen. De onthulling gaat plaatsvinden tijdens het Parkfestival Berghuizen op zondag 30 juni. De routes en panelen zijn tot stand gekomen met de hulp van Kansrijk Berghuizen, Gemeente Oldenzaal, Routenetwerken Twente, IVN Oldenzaal-Losser e.o. en De Dree Marken. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening.

Inwoners en vrijwilligers uit Berghuizen hadden al langer de wens om het wandelen in de buurt te stimuleren met een wandelroute. Op deze manier zou het makkelijker zijn om te genieten van de prachtige natuur rondom Berghuizen én wordt beweging gestimuleerd. Met de nieuwe wandelroutes en de informatiepanelen is deze wens in vervulling gegaan.

Stakenboer en Lossers Voetpad

In het Park Stakenkamp is een wandelpaneel geplaatst op initiatief van Kansrijk Berghuizen en IVN Oldenzaal-Losser e.o. Naast informatie over de omgeving vormt dit paneel tevens het startpunt van twee nieuwe, bewegwijzerde wandelroutes. Aan het Lossers Voetpad tegenover de Mariakapel is een paneel geplaatst op initiatief van de historische vereniging De Dree Marken. Op dit paneel staat historische informatie over de Mariakapel zelf en de vlakbij geleden Duvelssteen.  Vele vrijwilligers hebben aan dit project hard gewerkt.

Samenwerking werkt

Wethouder Evelien Zinkweg is blij met de initiatieven: “Ik ben trots op het feit dat er zoveel actieve betrokkenheid is van vele vrijwilligers in deze wijk. Het stimuleert de gemeente en Regio Twente om in te spelen op deze initiatieven en daar samen aan te werken. Op die manier bereiken we veel meer.”
De realisatie van de routes en panelen is een onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Routenetwerken. Dit is een programma van Regio Twente en Provincie Overijssel met als doel verbetering van de recreatieve routenetwerken en het toevoegen van meer beleving aan de routes.

Locatie en tijd

De feestelijke onthulling is op zondag 30 juni vanaf 10:45 uur bij boerderij Stakenboer, aan de Burgemeester Wallerstraat 115 in Oldenzaal. Het programma duurt tot 12 uur. In het programma zit een korte wandeling; wilt u zelf wandelen, neem dan geschikte schoenen mee.