Oldenzaal blijft veilige rubberen korrels gebruiken in kunstgrasvelden

19 april 2017

Het college heeft besloten om bij de aanleg of renovatie van kunstgrasvoetbalvelden in Oldenzaal rubberen korrels te blijven gebruiken. Uit meerdere onderzoeken is namelijk gebleken dat het sporten op kunstgrasvelden met ingestrooid rubber veilig is. Deze zomer wordt het kunstgrasveld van FC Berghuizen gerenoveerd. Dit veld wordt voorzien van rubberen korrels. Dit met goedkeuring van het bestuur van de vereniging.

Uitslag diverse onderzoeken

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat het risico voor de gezondheid van sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubber, praktisch verwaarloosbaar is. Dat betekent dat het verantwoord is om op deze velden te sporten. Deze uitkomsten worden onderschreven door de GGD en KNVB. Het onderzoek van het Europees Chemicaliën Agentschap (ECHA) naar mogelijke gezondheidsrisico’s van rubbergranulaat is op 28 februari jl. gepubliceerd. Ook de conclusie van ECHA is dat mensen veilig kunnen sporten op kunstgrasvelden ingestrooid met rubberen korrels. 

FC Berghuizen

Deze zomer wordt het kunstgrasveld van FC Berghuizen gerenoveerd. In de gesprekken die ter voorbereiding hierover gevoerd worden met het bestuur van deze vereniging is er volledige overeenstemming over de toepassing van rubberen korrels in het nieuwe kunstgrasvoetbalveld.