Oldenzaal start met scootmobielpool

23 september 2020


Op 1 oktober 2020 start de gemeente Oldenzaal met de introductie van een ‘scootmobielpool’ voor inwoners die vanuit de Wmo in aanmerking komen voor een scootmobiel. Inwoners kunnen kosteloos gebruik maken van één van de vier scootmobielen uit de pool.

In verschillende gemeenten is met succes ervaring opgedaan met een scootmobielpool in plaats van het verstrekken van een individuele scootmobiel. Met een scootmobielpool worden inwoners naar behoefte ondersteund door een gezamenlijke vervoersvoorziening. Met de scootmobielpool wil de gemeente het langer thuis wonen stimuleren door inwoners optimaal te ondersteunen in hun vervoersbehoefte. Een scootmobielpool biedt voordelen ten opzichte van eventuele stallingsproblematiek bij mensen thuis, duurzaamheid en kosten. Scootmobielen uit de pool worden door meer mensen gebruikt en staan minder stil. De pool biedt uitkomst voor inwoners die een scootmobiel niet continu gebruiken.

Voor wie?

De pool richt zich vooral op nieuwe gebruikers van scootmobielen. Mocht blijken dat iemand de scootmobiel erg veel gebruikt, dan kan deze individueel worden verstrekt. Heeft u op dit moment een scootmobiel in bruikleen van de gemeente, maar wilt u liever gebruik maken van de pool? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het?

Het gehele proces van uitlenen en innemen van de scootmobielen wordt verzorgd door Larcom. Zij leveren de scootmobiel voor de deur af op het afgesproken tijdstip: schoon, opgeladen en klaar om te vertrekken! Na het gebruik wordt de scootmobiel weer opgehaald en klaargemaakt voor een volgende gebruiker.

Aanmelden

U kunt zich vanaf 1 oktober aanmelden door telefonisch contact op te nemen met de gemeente.