Oldenzaal wordt partnergemeente ‘Groene Schoolpleinen Overijssel’

14 april 2020


De provincie Overijssel heeft de gemeente Oldenzaal benoemd tot partner-gemeente Groene Schoolpleinen. Met deze benoeming en extra ondersteuning verwacht de gemeente dat meer scholen in Oldenzaal groene schoolpleinen kunnen realiseren. De gemeente ziet groene schoolpleinen als een positieve ontwikkeling. Wethouder Evelien Zinkweg-Ankone: “Dat kinderen in een groene omgeving worden uitgedaagd om te bewegen en te leren, vind ik belangrijk.”

Extra ondersteuning

Partnergemeenten kunnen gebruikmaken van de kennis bij de provincie en krijgen extra ondersteuning. Met deze kennis en kunde verwacht de gemeente samen met de scholen aan de slag te kunnen gaan om in de toekomst meer groene schoolpleinen te realiseren.

Financiering

De provincie heeft directe financiële subsidies voor de scholen beschikbaar. Vanuit het partnerproject ‘Groene Schoolpleinen Overijssel’ wordt door de gemeente geen extra financiële middelen ter beschikking gesteld. De financiering van de groene schoolpleinen blijft hiermee de verantwoordelijkheid van de scholen zelf. De gemeente geeft aan te willen meedenken met scholen en te gaan onderzoeken waar groene schoolpleinen kunnen worden meegenomen in de bestaande beheerplannen.

Over ‘Groene Schoolpleinen Overijssel’

‘Groene schoolpleinen Overijssel’ is een project van Natuur voor elkaar, samen met vele partners werken zij aan het Beleven, Benutten en Beschermen van groen. Groene Schoolpleinen Overijssel is een project van provincie Overijssel, IVN, Natuur en Milieu Overijssel en Springzaad.