Oldenzaal zet de bloemetjes buiten dit najaar

31 oktober 2018

Het is een grote ergernis van veel inwoners: afval dat naast de verzamelcontainers wordt geplaatst in plaats van in de container wordt gegooid of – als het grof afval betreft – naar het afvalbrengpunt wordt gebracht. Daarom plaatsen de gemeente Oldenzaal en Twente Milieu op vrijdag 2 november om 12.00 uur bij het milieupleintje aan de Willem Dingeldeinstraat in De Thij kleine tuintjes. De tuintjes met kunstgras en bloemen moeten bijplaatsing van afval tegengaan.

Medewerkers van Twente Milieu delen vrijdag en zaterdag flyers met een zakje bloemenzaadjes uit aan omwonenden en voorbijgangers. Daarbij vertellen zij over deze actie en waar inwoners hun (grove) afval kunnen laten.

Positieve ervaringen
Evelien Zinkweg, wethouder Afval en milieu: “In de gemeenten Rotterdam en Oss zijn positieve ervaringen opgedaan met de methode met kunstgras en bloemen. In Rotterdam is er sprake van bijna 80% minder bijplaatsingen op plekken waar tuintjes geplaatst zijn. Die resultaten hopen we natuurlijk ook in Oldenzaal te realiseren, want iedereen wil graag in een schone buurt wonen.”

bloemetjes