Oldenzaalse gemeenteraad zoekt leden voor de Jeugdraad Oldenzaal

13 september 2017

De gemeenteraad van Oldenzaal wil kinderen en jongeren prikkelen om deel te nemen aan de politiek en om in die rol mee te bouwen aan de samenleving. Via de Jeugdraad Oldenzaal worden kinderen en jongeren uitgenodigd om actief mee te denken en vorm te geven aan het gemeentelijk beleid. De Jeugdraad Oldenzaal wordt begeleid door raadsleden en gaat samen met hen aan werk met gerichte opdrachten die ook in de raad aan de orde komen. De jeugdraad wordt gevraagd om - vanuit het oogpunt van de jongeren - advies te geven aan de gemeenteraad en zij worden gestimuleerd om daarbij gebruik te maken van hun eigen informatienetwerk.

De 15 jeugdraadsleden komen 1x per maand op een vaste avond bij elkaar om te praten over de verschillende (politieke) onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren in Oldenzaal en waar de gemeenteraad een besluit over moet nemen. De jeugdraadsleden zijn niet gebonden aan een politieke partij, maar onafhankelijk.

Promotie en werving

Op 28 september gaan Oldenzaalse gemeenteraadsleden flyeren op scholen voor het voortgezet onderwijs in Oldenzaal om de jeugdraad te promoten en leden te werven. Dus wil je als jongere iets betekenen voor Oldenzaal, vind jij het belangrijk om je stem te laten horen over wat er speelt in Oldenzaal? Woon je in Oldenzaal? Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Meld je dan aan voor de Jeugdraad Oldenzaal. Aanmelden kan tot 9 oktober via jeugdraad@oldenzaal.nl.

Meer informatie

Op deze pagina: www.oldenzaal.nl/jeugdraad staat meer informatie. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie bellen met de griffie van de gemeente Oldenzaal, telefoon (0541) 58 81 29.