Oldenzaalse huishoudens ontvangen een enquête over woonwensen

23 februari 2021


Vanaf 1 maart ontvangen steekproefsgewijs zo’n 500 Oldenzaalse huishoudens een uitnodiging van het CBS om deel te nemen aan een woononderzoek. In deze enquête staan vragen als: Bent u tevreden met uw koop- of huurwoning? Zijn uw woonlasten betaalbaar? En hoe denkt u over de buurt waarin u woont? De gemeente Oldenzaal en WBO Wonen gebruiken de resultaten van dit onderzoek om, waar nodig, het woningaanbod en de woonomgeving te verbeteren.

De gemeente Oldenzaal heeft, in samenwerking met WBO Wonen, het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opdracht gegeven voor een woononderzoek in Oldenzaal. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om het woningaanbod en de woonomgeving te verbeteren. Als het nodig is, kunnen plannen voor de toekomst daarop aanpast worden. Zodat Oldenzaal nu en in de toekomst een aantrekkelijke stad blijft om in te wonen en te leven.

Oldenzalers ontvangen een uitnodiging om deel te nemen

Vanaf 1 maart ontvangen steekproefsgewijs zo’n 500 huishoudens een uitnodiging van het CBS om deel te nemen aan dit woononderzoek. Deelnemers aan het onderzoek ontvangen via het CBS als dank een VVV-cadeaukaart ter waarde van € 5,-. Alleen de huishoudens die een uitnodiging van het CBS ontvangen, kunnen deelnemen aan het onderzoek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Douma van WBO Wonen via m.douma@wbowonen.nl of Huub van Uum van de gemeente Oldenzaal via h.vanuum@oldenzaal.nl.

De resultaten

Het onderzoek loopt tot eind mei. Eind dit jaar worden de resultaten bekend gemaakt.