Ondernemers krijgen uitstel van betaling

24 maart 2020


Oldenzaalse ondernemers kunnen via de website van GBTwente uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen aanvragen. Zo hoeven ondernemers tot 1 oktober 2020 geen belasting te betalen voor bijvoorbeeld onroerende zaakbelasting (OZB), precariorechten en toeristenbelasting. 

Daarnaast verstuurt de gemeente tot 15 april geen nieuwe aanslagen, aanmaningen en dwangbevelen. Ook worden invorderingstrajecten tot die datum opgeschort.

Voorkomen dat ondernemers in de problemen komen

Met deze maatregel wil gemeente Oldenzaal voorkomen dat ondernemers die het moeilijk hebben door de coronacrisis nog verder in de problemen komen. Uitstel van betaling wordt voor alle gemeentelijke  belastingen verleend die nog niet zijn betaald. Dit geldt voor alle bedrijven die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Ook ZZP-ers, eenmanszaken en stichtingen of sportverenigingen bijvoorbeeld kunnen uitstel aanvragen. 

Vraag uitstel van betaling aan

Bent u ondernemer in Oldenzaal en heeft (of verwacht) u betalingsproblemen om uw aanslag gemeentelijke belastingen tijdig te betalen? Vraag dan uitstel van betaling aan op deze pagina op de website van GBTwente. Daar vindt u ook antwoord op veelgestelde vragen.