Ondersteuning aan zelfstandige ondernemer bij heroriëntatie

10 juni 2021

Het coronavirus en de bijkomende coronamaatregelen zorgen voor uitdagingen voor veel ondernemers. De gemeente Oldenzaal adviseert daarom samen met ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) ondernemers bij het maken van passende keuzes voor de toekomst. De gemeente biedt hiermee steun aan ondernemers die hulp willen bij heroriëntatie.

“Veel ondernemers ondervinden problemen door de coronacrisis. We willen onze Oldenzaalse ondernemers graag daar waar mogelijk ondersteunen. Niet voor niets heeft mijn collega-wethouder Evelien Zinkeweg onlangs het noodfonds in het leven geroepen om ondernemers die tussen wal en schip raken ondersteuning te bieden. We zien dat veel ondernemers bezig zijn met hun toekomst. Is mijn huidige bedrijfsmodel nog wel passend? Hoe ga ik om met de financiële vraagstukken waarvoor ik sta? Of wil ik misschien toch liever een baan in loondienst? Samen met het ROZ willen we ondernemers graag adviseren bij het maken van een keuze voor de toekomst die het beste past bij de ondernemer en het bedrijf”, aldus wethouder Rob Christenhusz.

Gevarieerd ondersteuningsaanbod

Heroriëntatie is er voor:

  • Ondernemers die een andere weg in willen of moeten slaan met hun bedrijf. En die nadenken over een ander businessmodel.
  • Ondernemers die financiële vraagstukken of schulden hebben.
  • Ondernemers die er over nadenken te stoppen met het bedrijf. En die zich willen oriënteren op scholing of een baan in loondienst. 


Ondernemersadviseurs van ROZ brengen samen met de ondernemer de vraag in beeld. De heroriëntatie is maatwerk. Afhankelijk van de (bedrijfs)situatie kan ROZ op verschillende manieren helpen en denken zij mee met de toekomstmogelijkheden.    

Elke ondernemer kan meedoen

Elke ondernemer in de gemeente Oldenzaal kan zich aanmelden bij ROZ. Meer informatie over het aanbod is te vinden op de website www.rozgroep.nl/herorientatie.