Onshelptons.nl is live!

19 november 2018

De Gemeente Oldenzaal werkte het afgelopen jaar samen met ketenpartners - waaronder Bibliotheek Oldenzaal, Impuls en WBO Wonen - aan de realisatie van ‘sociaal portaal’ Ons Helpt Ons. Deze nieuwe website is voor Oldenzalers dé gids voor vragen over welzijn, zorg en samen leven. Afgelopen dinsdag was het zover: de officiële lancering.

Sociaal portaal Ons Helpt Ons is onderverdeeld in 8 centrale thema’s: jeugd en gezin, wonen en werk, gezondheid en zorg, geldzaken, samenleving en vrije tijd, vervoer en mobiliteit, ouder worden en kinderopvang en onderwijs. Vanaf volgende week start een campagne om het sociaal portaal van Ons Helpt Ons onder de aandacht te brengen bij alle Oldenzalers. 

Gids voor zorg, welzijn en samen leven in Oldenzaal

Welzijnsorganisatie Impuls is als een van de ketenpartners betrokken bij het project en verwacht dat het sociaal portaal sneller en effectiever onduidelijkheden wegneemt bij Oldenzalers. Directeur Alice ten Dam van Impuls: “De 8 thema’s moeten Oldenzalers helpen om eenvoudiger en sneller de juiste organisatie te vinden voor de vragen die ze hebben over zorg, welzijn en samen leven in Oldenzaal. Soms is het niet altijd even makkelijk om erachter te komen waar je precies terecht kunt als je bijvoorbeeld een vraag hebt over de opvoeding van je kind of ondersteuning nodig hebt als je in geldnood zit. Ons Helpt Ons biedt het overzicht om antwoord te krijgen op dat soort vragen. Dat maakt het voor iedereen veel makkelijker om sneller je weg te vinden in al het aanbod dat Oldenzaal biedt op het gebied van zorg en welzijn.”

Digitaal noaberkracht

Er is ook een prikbord toegevoegd. Vraag en aanbod zijn hier op een overzichtelijke manier gebundeld. Projectmanager Patricia Bleeker van Ons Helpt Ons is ervan overtuigd dat de combinatie met een vacaturebank een goede aanvulling zal zijn op het sociaal portaal: “Vraag en aanbod bij elkaar brengen om Oldenzalers verder te helpen, dat is in de kern wat Ons Helpt Ons moet doen. Je kunt het zien als digitaal noaberkracht. Of je nou iemand zoekt die je kan helpen bij het winterklaar maken van de tuin of als je als sportclub iemand nodig hebt voor ondersteuning achter de bar. Ons Helpt Ons moet voor iedere Oldenzaler hét online vertrekpunt zijn om een ander te helpen en daarnaast dienen als gids voor het vinden van de juiste organisaties die jou verder kunnen helpen.” Naast het vrijwilligersprikbord is er ook een agenda te vinden met een overzicht van activiteiten op het gebied van zorg en welzijn. 

OnsHelptOns